spondylosis

Tisztelt Dr. Nő! Édesapám 71 éves nagyon nagy derékfájdalmai vannak amely már kisugárzik a bal combjába és már felállni sem tud a fájdalomtól. MR vizsgálat készült amelyen a vélemény: Polydiscopathia et spondylosis lumbalis, különböző mértékű discus protrusiokkal. Spondylodiscitis az L.II.-III segmentumban, melyet epiduralis abscessus kisér, bal oldalon a musculus psoas minimális érintettsége is azonosítható az izom eredésénél. Idegsebész látta a felvételeket Ő azt mondta nem kell műtét mivel a gyulladás nem terjedt szét. Egy hétig feküdt a neurológián ahol vénásan antibiotikumot kapott majd haza jött és itthon kell szednie a Dalacin nevű gyógyszert 3*600mg három hétig. A kérdésem mikorra várható javulás mert még eddig nem történt, esetleg mivel tudunk még hozzá segíteni a gyógyuláshoz és ez a betegség okozhat e vizelet problémákat? Válaszát köszönöm. Kiss Boglárka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza epidurális tályog témában

Kedves Kérdező!

Az édesapjánál az ágyéki gerinc második és harmadik csigolyája mellett egy tályog is kialakult, mely bal oldalon a medence izom egy részére is átterjedt. Kérdés, hogy a vénásan alkalmazott antibiotikum és a további kezelés mennyire tudta ezt a gócot felszámolni. A jelek arra mutatnak, hogy az antibiotikum kezelés hatástalan volt, gyógyulás nem következett be.

Mielőbbi idegsebészeti konzultáció, kontroll MR vizsgálat szükséges, ennek alapján lehet prognózist mondani.Lehet, hogy a műtét mégsem kerülhető el.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. november 13., 08:37; Megválaszolva: 2015. november 14., 06:35
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás
Mi a teendő?