Szmog téma

Nem elég a hőség, itt a nyári szmog is!

gimpexsport.eu

Az elmúlt napokban ijesztően emelkedik a talajközeli ózon koncentrációja, több településen van határérték feletti koncentráció. Budapesten a legrosszabb a helyzet. Bár nem látható, de a hőség mellett már a nyári szmog is próbára teszi szervezetünket.

A szmog olyan, mint a dohányzás

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró

A szmog a tél velejárója, bár egyáltalán nem olyan természetes dolog, mint a hóesés. A hóval ellentétben pedig számos egészségügyi kockázattal is jár az, ha valaki tartósan szmogos területen él, a füstködben ugyanis ugyanolyan anyagok találhatóak, mint a dohányfüstben.

Természetes gyógymód az asztmára?

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász

Minden új kutatás, alternatív gyógymód, természetes alapanyagú gyógyhatású készítmény megjelenésekor felmerül bennünk a remény, hogy van természetes gyógymód az asztmára. A valóság azonban sajnos az, hogy jelenleg az asztma nem gyógyítható.

Szmog: nagyobb eséllyel halunk meg légúti betegségben

Független Hírügynökség

A szmog egyik fő eleme, az ózon jelentősen növeli annak a kockázatát, hogy valaki légúti betegségben haljon meg, állapították meg amerikai tudósok.

Szmog: mégis lehet büntetni a tiltást megsértő autósokat?

Független Hírügynökség

Tévedés, hogy nem lehet megbüntetni azokat az autósokat, akik nem tartják be a szmogriadó idején bevezetett forgalomkorlátozást - véli a Levegő Munkacsoport elnöke. A levegő védelméről szóló kormányrendelet 25 ezer forinttól 100 ezer forintig terjedő bírságot határoz meg.