Szemvizsgálat téma

A szemtengelyferdülés felismerése és kezelési lehetőségei

WEBBeteg - Dr. Cserháti Zoltán, szemész rezidens

Akkor beszélünk szemtengelyferdülésről, ha a két szem nézővonala a távolba tekintve nem párhuzamos, vagyis a szemek egy időben nem tekintenek ugyanarra a fixált pontra, tehát szöget zárnak be.

Sötétben nehezen látok, furcsa érzés vezetni! - A szemész válaszol

WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész

Ötvenes férfi vagyok. Ha sötétben vezetek autót, akkor elvesztem a stabilitásérzésemet, nem tudom egy pontra fókuszálni a szemeimet, belefáradok abba, hogy próbálok fókuszálni, de nem megy. Keresztbefutnak a szemeim, úgy érzem. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A látás hónapján a szem védelme lesz a fókuszban

MTI

A Látás hónapja programsorozat az idén a szem védelmével, egészségének megőrzésével foglalkozik - közölte a kampányt szervező Magyar Látszerész Szövetség elnöke.

Cukorbetegség - Szemészeti vizsgálatok

Springmed - Dr. Baranyi Éva, Dr. Winkler Gábor

Miért vizsgálja a szemész a szemfenék mellett a látásélességet és a szemnyomást is? Már említettük, hogy a cukorbetegség szemet érintőhatásának az ideghártya károsodása, a retinopátia csak egyik, bár a látás szempontjából kétségkívül legnagyobb jelentőségű szövődménye.

Meddig tart a pupillát tágító szemcsepp hatása? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

"Szemvizsgálatra készülök és az orvosom tájékoztatott, hogy pupilla tágító cseppet fognak alkalmazni. Meddig tart a szer hatása, meddig nem vezethetek?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Forradalmian új szemvizsgálat

MTI

Nemzetközileg is elismert eredményt ért el a Debreceni Egyetem (DE) kutatócsoportja a cukorbetegség szemszövődményei szűrővizsgálatainak hatékonyabbá tételében - közölte Hajdu András, az egyetem Informatikai Karának docense, a projekt vezetője az MTI-nek.

Kedves Doktor Úr / Doktor Nő! Az alábbi kifejezés: "szemészeti szakvizsgálatot Kayser-Fleischer gyűr

Orvos valaszol - Dr. Papp Júlia

Kedves Doktor Úr / Doktor Nő! Az alábbi kifejezés: "szemészeti szakvizsgálatot Kayser-Fleischer gyűrű, uveitis kérdéss" mit jelent, milyen vizsgálatot takar? Köszönöm szépen a választ!

kanyargós ér

Orvos valaszol - Dr. Bene Orsolya

Mit jelez a kanyargós ér! Szemvizsgálat eredménye!

Tisztelettel kérem a válaszát! Nagyné

 

 

szemvizsgálat

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

T.Dr nő! Január 11.-én lesz szemvizsgálatom, ahol minkét szememen pupilla tágitó cseppet alkalmaznak.. A vizsgálatot végző orvos azt mondta ne autóval mennyek mert homályosan látok tőle.. a kérdésem az hogy meddig tart legroszabb esetben a homályos