szemvizsgálat

T.Dr nő! Január 11.-én lesz szemvizsgálatom, ahol minkét szememen pupilla tágitó cseppet alkalmaznak.. A vizsgálatot végző orvos azt mondta ne autóval mennyek mert homályosan látok tőle.. a kérdésem az hogy meddig tart legroszabb esetben a homályos látás? mivel azna peste már dolgoznom kellene. extrém esetben előfordúlhat hogya pupilla nem húzódik vissza normál helyzetbe és homályos marada látás? az első ilyen vizsgálatom, és félek tőle egy picit bár mások szerint teljesen ártalmattlan.. válaszát előre is köszönöm..

Dr. Csuth Ágnes válasza szemvizsgálat témában

Tisztelt kérdező!

A gyógyszerekre való reakció nagy egyéni variációt mutathat: van akinek már néhány óra alatt "visszaáll" a pupilla reakciója és megszűnik a homályos látás - van akinek három nappal is még panaszai vannak. Főleg a közeli, precíziós munka esetén maradnak tovább meg a tünetek, panaszok. Átlagban kb. 24 h szükséges a teljes hatás megszűnéshez. Van akit tág pupilla mellett sem zavar a homályosabb látás van aki szédül, állandóan reflexesen dörzsöli a szemét, erőteljesen pislog, hunyorog a fényérzékenység miatt stb.

A gyakorlatban a gyógyszer természetes hatásmegszűnését érdemes választani, de szükség esetén választhatjuk a pupilla szűkítő szemcseppek használatát is. Erről azonban tudni kell, hogy rövid idő alatt beáll a hatás de mellékhatásként, egyeseknél komoly halántéktáji fejfájást is okozhat. Ez a csepp még azoknál is "behúzza" a pupillát, akiknek nem akar megfelelő ritmusban beszűkülni a szembogár.

Izgulni nem szükséges a rutin egyszerű beavatkozás, vizsgálat előtt.

Kérdés: 2010. január 05., 16:55; Megválaszolva: 2010. január 05., 16:55
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Kedves Doktor Úr / Doktor Nő! Az...
Kedves Doktor Úr / Doktor Nő! Az alábbi kifejezés: "szemészeti szakvizsgálatot Kayser-Fleischer gyűrű, uveitis kérdéss" mit jelent, milyen...
kanyargós ér
Mit jelez a kanyargós ér! Szemvizsgálat eredménye! Tisztelettel kérem a válaszát! Nagyné    
3-as tükör
Kedves Doktornő! Állítólag van egy jegyzet, amiben 1972- ben leírtak egy nagyon ritka szövődményt a hármas tükörnél, de nagyon régi jegyzet...
Homályos látás
Tisztelt Doktor Úr! A problémám 4-5 napja kezdődött, amikor a napon fehérrel festettem a kerítést. Egyből ezután jöttek ki a tüneteim, nem telt el...
Zoldhalyog
Tisztelt Doktor Úr! 6 éve lett lézeres szemütétem egy egyszer mert a doktor nő 28 as szemnyomast amit azóta csepegtetek és 14 re levitte az...