Szalmonella téma

Hőség - az élelmiszerek megfelelő tárolására is figyelni kell

MTI

Az élelmiszerek megfelelő tárolására is figyelni kell a nagy melegben, hiszen vannak baktériumok, amelyek kifejezetten a meleget szeretik - figyelmeztetett Páldy Anna, az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) főigazgató-helyettese hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Nébih: Magyarországra nem érkezett a szalmonellás német tojásból

MTI

Magyarországra nem érkezett a szalmonellával fertőzött Németországból származó tojásból - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI érdeklődésére.

Higiénia és biztonságos utazás

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Egy-egy utazás alkalmával nem csak felejthetetlen élmények várják a kikapcsolódásra vágyókat, hanem olyan lehetséges betegségek is, amelyeket baktériumok vagy vírusok okoznak.

Kórokozók elleni védekezés otthonunkban

Well pr

Mikroszkóp alatt minden másnak látszik, mint ami valójában. Gondolta volna, hogy alaposabban megnézve egy tisztának tűnő konyhapulton vagy akár a saját kezünkön is annyi izgő-mozgó apróság nyüzsöghet, mint ahány ember egy zsúfolt bevásárlóközpontban?

Római-partért Egyesület: Számos kórokozót mutattak ki az árvíz után a Római-part talajában

MTI

Számos kórokozó jelenlétét mutatta ki a Grazi Egyetem laboratóriuma azokban a talajmintákban, amelyeket az idei júniusi árvíz után a Római-parton gyűjtöttek - tájékoztatta a Római-partért Egyesület szerdán az MTI-t.

Árvíz - Fertőzésveszély és megelőzés

WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus

Az áradó víz házakat, gazdasági épületeket, ipari létesítményeket rombol és magával sodor állati tetemeket, vegyszereket, kommunális hulladékokat, árnyékszékek és szennyvízgyűjtők tartalmát. Árvíz idején ingatlanjaink, vagyontárgyaink mentésén túl, fontos feladatunk, hogy védjük és megőrizzük saját magunk és a környezetünkben élők egészségét.

Szalmonellafertőzés Baranyában

MTI

Az alsómocsoládi idős otthon lakói közül többen megbetegedtek. Miután bebizonyosodott, hogy a fertőzést Szalmonella kórokozók okozták, az intézmény konyháját bezárták.

Két betegnél szalmonellafertőzést állapítottak meg Rácalmáson

MTI

Szalmonellafertőzést állapítottak meg a vizsgálatok a Hankook rácalmási gyárában a múlt heti megbetegedések kapcsán két dolgozó esetében is. Az okok felderítése érdekében laboratóriumi vizsgálatokat folytattak.

A nyári idény klasszikusa: szalmonella

freepress.eu

A szalmonella olyan kórokozó, amely valamilyen fertőzött táplálék elfogyasztásával kerül az emberi szervezetbe. Mitől lehet elkapni a fertőzést és hogyan előzhető meg?

Meddig maradnak életben a baktériumok? - Higiénia a konyhában

Medipress

Egy új kutatás eredményei azt mutatták, hogy a szalmonella és más baktériumok, akár 4 héten keresztül is életben maradhatnak – és élelmiszerrel érintkezve, azonnal fertőznek is.