Szalmonella kivizsgálása

Tisztelt cím! -Ha felmerül a gyanú, hogy valaki salmonellás, akkor azonnal kell-e székletvizsgálatra küldenie a körzetinek a beteget? -Ha a székletvizsgálat pozitív lett salmonellára, akkor antibiotikumot mikor kell szedni? Amikor még megvannak a tünetek vagy a tünetek elmúlása után? -A tünetek elmúlása után kaptam meg az antibiotikumot, ami a bélflórámat kiírtotta. -A körzetinek kell-e javasolnia probiotikumos készítmény szedését és mikortól kell szendi? -9 napon keresztül ágyhoz-wc.-hez voltam kötve magas lázzal. Ilyenkor a körzetinek ki kell- e jönnie ha szólunk neki, vagy az ügyeletnek? Ki küld széklet vizsgálatra? Milyen láz és hasmenés csillapítót kell szedni? -Ha az aranyér kijön a sok székeléstől, vazelin krém jó -e rá? Vazelinnel az aranyeret vissza szabad-e dugni és ez a kezelés.Ez helyes eljárás-e? Köszönjük a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza Szalmonella témában

Kedves Kérdező!

- igen

- általában nem kell, az esetek 90-95%-ban a beegség antibiotikum nélkül gyógyul, és nincsen szükség antibiotikumra. Ha a betegnél hosszantartó magas láz, súlyos kiszáradás, és igen rossz, kórházi ápolást igénylő állapot alakul ki, ezekben az esetekben használunk antibiotikumot.

- A probiotikum jótékony hatása salmonella fertőzés esetén még nem bizonyított, de alkalmazható a fertőzés alatt és után is 1-2 hétig.

- Ha a körzeti orvost kihívja a beteg, úgy gondolom, ki kell mennie.

- Számos lázcsillapító kapható a patikákban, a gyógyszerészek ebben állnak rendelkezésére.

- Az aranyér kezelése attól függ, milyen stádiumban van, egy kamillás ülőfürdő es helyileg aranyér elleni kenőcs az egyik legeslegjobb eljárás.

Kérdés: 2011. január 15., 22:55; Megválaszolva: 2011. január 22., 21:13
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
STD lelet értelmezése/kérdések
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Covid teszt oltás előtt