Szalmonella esetén széntabletta?

Tisztelt doktornő/úr Szalmonella fertőzés esetén szabad-e szén tablettát szedni, vagy az a hasznos ha folyamatosan ürül a béltartalom? Az orvosom bélben oldódó Normixot írt fel. Sokat megy a hasam sok víz is ürül. Egyébként szabad ennem szilárdat? Válaszát előre is köszönöm Üdvözlöm T.G.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza szalmonella témában

Kedves Kérdező!

Az orvosi szén tabletta, vagy a Bolus adstringens szedhető. A Normixot az előírásnak megfelelően szedje. Étkezésben bőséges folyadékfogyasztás, diéta javasolt. A diétás étrend sósvízben főtt krumpliból, főtt rizsből, pirítósból, kekszből, héja nélküli almából álljon. A tejes, zsíros, olajos, fűszeres ételeket, amíg hasmenése van, kerülje.

Dr. Szanyi Andrea
Dr. Szanyi Andrea belgyógyász, háziorvos, geriáter
Kérdés: 2011. szeptember 22., 16:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 24., 19:03
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Mindenképpen orvoshoz kell fordulni...
Tisztelt Doktor! Szalmonellával kapcsolatos kérdeseim lennének. Családi találkozó után bátyám és feleségénél, valamint 1 éves kisfiúknál...
Szalmonella egy éven keresztül?
Tisztelt Hölgyem/Uram! Kisfiam két éves. Egy éves szülinapján szalmonella fertőzést kapott. Azt követően 5 hónappal ellenőrizték a székletét...
Szalmonella nem gyógyul
Üdvözlöm: A kérdésem a következő lenne. Két hónappal ezelőtt az 5 tagú családom szalmonella fertőzésen esett át ami kórházi felügyeletet is...
Szalmonella kivizsgálása
Tisztelt cím! -Ha felmerül a gyanú, hogy valaki salmonellás, akkor azonnal kell-e székletvizsgálatra küldenie a körzetinek a beteget? -Ha a...
Szalmonella után véres széklet
Kedves Dr.! Kisfiam 3 éves és szalmonella fertőzése van, és hasmenése, hányt is de az már elmúlt 5-6 napja megy a hasa már nem sok jön, de véres a...