Születés téma

Szülésre felkészítő előadások segítik a kismamákat a Születés hete keretében

MTI

A Születés hete programsorozat keretében Novák Julianna dúla és Hoppál Bori testtudatoktató interaktív előadásain a szüléssel kapcsolatos kérdéseikre kaphatnak válaszokat a kismamák a Cserf-S Családi Erőforrás Segítő Központban, hol az előadások mellett filmvetítéseken és beszélgetéseken is részt vehetnek az érdeklődők.

Mellrák: nagyobb babák - nagyobb kockázat?

WEBBeteg - K. J. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos

A lányok születési hossza alapján következtetni lehet a későbbi mellrák kialakulásának kockázatára - állítják brit kutatók. A szigetországi orvosok feltételezése egy olyan elemzésen alapszik, amely során összesen 600 ezer nő adatait vonták be. Közülük 22 ezren szenvedtek emlőrákos megbetegedésben.

Élveszületések Magyarországon

Születési ráta

Az ezer lakosra jutó élveszületések száma a születési ráta, az ezer lakosra jutó halálozások száma a halálozási ráta. Az ábrán is látható, hogy a '60-as évek óta nő a halálozási ráta, a születések száma pedig csökken.

Mivel a halálozási ráta évek óta hozzávetőleg azonos szinten van, az élveszületések száma pedig az utóbbi években egyre inkább csökken, a népesség fogy.

Óriásbébi született Miskolcon

Független Hírügynökség

Hat kiló 20 dekás, 64 centis kislány született Miskolcon. A baba édesanyjának harmadik gyermeke, akinek korábbi terhességeiből is nagy súlyú gyerekek születtek. Az orvosok közleménye szerint mindketten jól vannak.

Koraszülött nap lesz szombaton a SOTÉ-n

Független Hírügynökség

Félnapos programot szervez május 31-én koraszülött gyerekeknek, szüleiknek valamint kismamáknak a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája. Délelőtt 10 és délután két óra között várják az érdeklődőket.