Apaként szeretnék ott lenni első gyerekem születésénél, de rosszul vagyok a témától.

Tisztelt Doktornő! Nagyon hosszú idő után (7 éve várunk) hamarosan megszületik első babánk. Nagyon szeretnék ott lenni a szülésnél, de valamiért minden szüléssel kapcsolatos témánál, előadáson, vagy történet mesélésénél rosszul leszek. Leizzadok, az ájulás kerülget. Mielőtt még erről a problémámról tudtam volna, évekkel ezelőtt látogatóban voltunk egy barátunk gyerekének születése után a kórházban, és ott is rosszul lettem. Most már azon is izgulok, hogy rosszul leszek-e, és nehogy velem legyen probléma a szülőszobán. Kérdésem, hogy van-e bármilyen technika, vagy módszer, amivel meg tudnám oldani a problémát? Köszönöm, Gábor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza szorongás témában

Tisztelt Kérdező,

Nem gondolnám, hogy minden apának jelen kell lenni a szülésnél. Ne engedje, hogy ez a társadalmi elvárás irányítsa a döntését. Párjával beszéljék meg ezt, de a döntés elsősorban az Ön kezében van.

Ha úgy dönt, hogy benn kíván lenni, lehet esetleg relaxációs gyakorlatot elsajátítani, végső soron akár nyugtatót is be lehet venni. Azt se felejtse el, hogy bármikor kijöhet.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. június 12., 11:52; Megválaszolva: 2015. június 12., 13:11
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Diagnózis felülbírálat
Pánikbetegség
Krónikus Fáradtság
Rexetin mellékhatása
álmatlanság