születési rendellenesség tiltott gyógyszertől

Tisztelt Doktor Úr! A terhességemről nem tudtam még és így sajnos az 1. hónapban Stanazololt /http: //stanazolol.info/ szedtem (Anabolikus androgént) . Csak az 1. hónapban és csak napi 1 szemet /5 mg. Most a 10. hétnél járok. Lehet e a születendő gyermekemnek valamilyen születési rendellenessége? Tettem valami végzeteset a születendő gyermekemmel?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza genetika témában

A Sztanozolol egy DHT (dihidro-tesztoszteron) származék, mégis erősebb anabolikus, csekélyebb mértékben androgén tulajdonságokkal. Sztanozolol tartalmú készítmények léteznek tablettás, illetve injektálható formában is. Tablettás formája 17-alfa-alkilált, ezért szedése a májra nézve toxikus hatású. Ösztrogénkonverzióra gyakorlatilag egyáltalán nem hajlamos, ezen tulajdonsága miatt rendkívül népszerű olyan sportágakat űzők körében, ahol a jelentősebb testsúlytöbblet (vízvisszatartás, zsírraktározás) hátrányt jelent, mivel a sztanozolol szedésével minőségibb, „tisztább” izomtömegnövekedés érhető el.

A szer alkalmazása terhesség korai szakában nem okoz akkora magzatkárosító hatást ami miatt a terhesség kiviselése ellenjavalt lenne.

Kérdés: 2012. június 02., 17:14; Megválaszolva: 2012. június 04., 16:01
Kérdések és válaszok: Genetikai és anyagcsere-betegségek
Laktóz intolerancia adókedvezmény
triglicerid szintem 12. 4 lett. hova...
Teherbeesés?
Apaság ellenörzés
Gyermekvállalás unokatestvérek...
Az én részemről az apukám testvérének a fiával élünk együtt már rég és szeretném tudni ha gyermeket szeretnék akkor lehet e neki valami...