• Újszülött sírása, esetleg neurológiai gond?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A kisfiam pénteken volt 2 hetes és mint első gyermekes édesanya eddig rengeteg problémába ütköztem. Tudom, hogy egy újszülött ellátása nem gyalog galopp, de kezdem úgy érezni, hogy néha már túl extrém. 3 nap után jöttünk haza a kórházból, és már akkor rengeteget sírt a baba. Kiderült, hogy nagyon kevés tejet tud tőlem magahoz venni, ez volt a kezdeti probléma. Kapott tápszert és ez javult. Konkrétan 4 napig. Az olyan volt mint a nagy könyvben, evett-aludt-evett-aludt. Két hetes kora óta viszont egyre többet nyűgösködik. Érdekes mert ez általában nappalra tevődik. Éjszaka (egyenlőre) szépen alszik, általában 3-4 órákat két etetés között. De reggeltől szinte folyamatosab ébren van, és ha etetés után leteszem, hiába bóbiskol el, 5-10 perc és elkezd nyöszörögni, nyafogni, csapkod a kezevel, lerúgja a takarót és őrült sírásba kezd. Ha kivesszük megnyugszik, de amint vissza akarom tenni újrakezdi, hacsak nem alszik el az ölemben. Ezesetben általában el tud aludni 1-1, 5 órára. Biztosan nem éhes, és szerintem a hasa sem fájhat, hiszem akkor nem hagyná abba a sírást, mikor kiveszem. Ennek ellenére igyekszem tartani magam a napirendhez, ami mostanra kezdett el úgy, ahogy beállni. Ami zavar, hogy az egész terhességemet végigizgultam, mert 2, 6 mm tarkóredőt mértek a gyereknél. Ez sokszor eszembe jut. Vajon jelenthet ez valamilyen problémát, vagy lehet ez az oka a mostani viselkedésének? Neurológiai vagy egyéb problémára gondolok, mert kezdem úgy érezni hogy ez nem normális így, hisz az újszülöttnek minél többet kellene aludnia agyi/idegrendszeri fejlődéséhez. Elvileg egészsegesen született, 3500g, 55cm 40+4 napra császászármetszéss. Az Apgarja 9/10, fülei, szemei rendben vannak. Már elsô napokban volt spontán mosolya és 1 hetesen már oldalról hanyatt tudott fordulni. Fogalmam sincs hogy ezek jelentenek-e valamit, minden esetre gondoltam leírom. Elnézést hogy ilyen hosszan. Nagyon bízom válaszában! Üdvözlettel: Eszter

        Dr. Balogh Andrea válasza a születés utáni állapot témában

        Tisztelt Kérdező! Gyermekének nagy valószínűség szerint semmi problémája nincsen. Gyermeke 9 hónapig az ön méhében volt. Védett környezetben. Melegben, úszott a magzatvízben, hallotta az ön szívhangját, a fény, hangok, gyengébben érték. Nem rég kikerült a hidegbe, az erősebb fénybe, a hangok is erősebbek és még az ön szívhangját sem hallja. Megnyugtató neki, ha ön felveszi és biztonságot jelentő ölelésében van. Azt gondolom ez természetes. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2019. február 25., 12:45; Megválaszolva: 2019. március 01., 10:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció