Staphylococcus téma

A szőrtüszőgyulladás okai és kezelése

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2020-09-18 22:05
A szőrtüszőgyulladás a szőrtüszőre lokalizálódó gennyes elváltozás. A kiváltó mikroorganizmus a legtöbb esetben a Staphylococcus aureus baktérium. Hogyan tudjuk megelőzni és orvosolni ezt a gyakori problémát?

Mennyire tiszta a fonendoszkóp?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2019-06-19 20:35
Az orvosok és a nővérek számára a kórházakban kötelező két beteg vizsgálata között kezet mosni. De mi a helyzet a fonendoszkópokkal? Cikkünkben egy Amerikai Egyesült Államokban végzett kutatás eredményeit ismertetjük.

Mit kell tudni az MRSA-fertőzésről?

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus - 2018-08-13 13:01
Az MRSA-fertőzést a meticillinrezisztens Staphylococcus aureus baktérium okozza. Ez egy olyan Staphylococcus aureus baktérium törzs, mely már számos alkalmazott antibiotikumra – többek között a meticillinre – is rezisztens.

Bőrünk egészsége: Jót tesznek a fertőzések?

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2013-11-10 11:21
Az 1980-as évek végén felfedezett higiénia hipotézis szerint a kora gyermekkorban elszenvedett fertőzések hiányában az immunrendszer megfelelő érése nem következhet be, így az a későbbiekben kóros reakciót fejleszthet ki a baktériumokkal és vírusokkal szemben.
Nagy megdöbbenést keltett az Egyesült Államokban az a hír, miszerint az ország legnagyobb élelmiszer-áruházaiban kapható húskészítmények 47 százalékában kimutatható az emberre is igen veszélyes baktérium, a staphylococcus.

A méz mint antibiotikum

Független Hírügynökség - 2008-09-26 08:10
A közönséges méz eredményesen használható makacs torok-, orr- vagy fülfertőzés ellen - állapították meg kanadai kutatók, megerősítve az évszázados tapasztalatot.

staphlycoccous aureus

Orvos valaszol - Dr. Gyulai Nóra - 2018-03-11 21:03
Szeretném megtudni hogy ez a staphtycoccous aureus milyen uton terjed? Apukam nehezlégzes miatt bekerult a korházba/tudofibrossis/leletei/jok/voltak.Ez a betegseg hullámzo.ilyen ill.palack állandoan! Bent tartotak legzés torna erositéare e kozben t

staphylococcus a mandulán

Orvos valaszol - Dr. Zaránd Rajmund - 2014-06-16 08:15
Tisztelt Doktor Úr! 5 hónapja járom az orvosokat, nem is mennék bele túl részletesen, mert szinte minden osztályon megfordultam már (szív ultrahang, tüdő vizsgálat, gasztroenterológia, pajzsmirigy és elsősorban gégészet) , mert a mandulám nem akar