staphlycoccous aureus

Szeretném megtudni hogy ez a staphtycoccous aureus milyen uton terjed? Apukam nehezlégzes miatt bekerult a korházba/tudofibrossis/leletei/jok/voltak.Ez a betegseg hullámzo.ilyen ill.palack állandoan! Bent tartotak legzés torna erositéare e kozben tudogyul.kapott/2hetre rá/ezt a bakt.kimutatta a kopet vizsg.Szeretnem megkerdezni hogy otthoni korulmények kozt menyi az esélye hogy ugyanezt a tudogyull.lesz Neki? ill.menyire inkabb korházi az ilyen tudogyull.? koszonom

Dr. Gyulai Nóra válasza staphylococcus témában

A Staphylococcus Aureus az egyik legelterjedtebb kórokozó. Sok egészséges embernek is jelen van tünetmentesen az orrban vagy a torokban vagy a bőrön éveken, évtizedeken át. Ha az immunrendszer valami miatt legyengül, pl tüdőfibrosis oxigén hiány, akkor ez a kórokozó súlyos tünetek előidézésére is képes, mint a tüdőgyulladás.

Meg kell említeni, hogy van egy olyan típusa a S. A. baktériumnak, ami a legtöbb gyakran használt antibiotikumra nem érzékeny és döntő többségében kórházi fertőzésként lehet elkapni, ezt MRSA-nak hívják, Meticillin Rezisztens Staphylococcus Aureus. Ez ugyanúgy, mint a szokványos típus, gyakran az antibiotikus kezelést követően is tünetmentesen jelen marad a felső légutakban és újra aktivizálódhat, ha a beteg általános állapota romlik vagy immunrendszere gyengül.

Kérdés: 2018. március 11., 21:03; Megválaszolva: 2018. március 20., 12:18
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkas ct értelmezése
Tisztelt Doktornő! Kérem seegítségét az alábbi ct diagnózis értelmezésében. "Jobb oldalon paravertebralisan kötegezettség és bronchiectasia...
Érdeklődnék hogy mit jelent ez a...
Azt mondta az orvoshogy ez bal oldali hörgő gyulladás szeretném kérdezni hogy ez a lelet valóban ezt jelenti kérem fejtse ki bővebben előre...
Lehetségey, hogy tüdőrákom van?
Tisztelt Doktornő! Üdvözlöm! 34 éves férfi vagyok, ebből kB 15 évet dohányoztam. Január 1. óta nem dohányzom. A véroxigénszintem nyugalmi...
Nodulus ártalmatlan csomó
Tisztelt Doktornő Kérem segítsen értelmezni, kielemezni a Ct leletemet. Kontrasztanyagos mellkas Ct vizsgálaton voltam. Az Ideggyógyász javasolta...
Köhögés, köhögésre nyakon szúró...
Üdvözlöm! Október óta beteg vagyok. Lázzal erős torokfájással kezdődött és köhögéssel. Nem gondoltam, hogy ilyen sokáig tart majd. Novemberbe...