• staphlycoccous aureus

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szeretném megtudni hogy ez a staphtycoccous aureus milyen uton terjed? Apukam nehezlégzes miatt bekerult a korházba/tudofibrossis/leletei/jok/voltak.Ez a betegseg hullámzo.ilyen ill.palack állandoan! Bent tartotak legzés torna erositéare e kozben tudogyul.kapott/2hetre rá/ezt a bakt.kimutatta a kopet vizsg.Szeretnem megkerdezni hogy otthoni korulmények kozt menyi az esélye hogy ugyanezt a tudogyull.lesz Neki? ill.menyire inkabb korházi az ilyen tudogyull.? koszonom

        Dr. Gyulai Nóra válasza a staphylococcus témában

        A Staphylococcus Aureus az egyik legelterjedtebb kórokozó. Sok egészséges embernek is jelen van tünetmentesen az orrban vagy a torokban vagy a bőrön éveken, évtizedeken át. Ha az immunrendszer valami miatt legyengül, pl tüdőfibrosis oxigén hiány, akkor ez a kórokozó súlyos tünetek előidézésére is képes, mint a tüdőgyulladás. Meg kell említeni, hogy van egy olyan típusa a S. A. baktériumnak, ami a legtöbb gyakran használt antibiotikumra nem érzékeny és döntő többségében kórházi fertőzésként lehet elkapni, ezt MRSA-nak hívják, Meticillin Rezisztens Staphylococcus Aureus. Ez ugyanúgy, mint a szokványos típus, gyakran az antibiotikus kezelést követően is tünetmentesen jelen marad a felső légutakban és újra aktivizálódhat, ha a beteg általános állapota romlik vagy immunrendszere gyengül.


        Dr. Gyulai Nóra
        tüdőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Gyulai Nóra

        Kérdés: 2018. március 11., 21:03; Megválaszolva: 2018. március 20., 12:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Mit vezethet alvászavarhoz?
        Az alvásra a szervezetnek az evésnél is nagyobb szüksége van.
        COVID-19 kisokos