Staphylococcus aureus

Tisztelt Doktor Úr! Édesanyámat (72 éves) 2015. 09. 14-én műtötték, bal lábába csípőprotézist kapott (előtte a jobb lábába is kapott - azzal nem volt probléma) . Sajnálattal tapasztaltuk hogy a műtét közben"mütétéi fertőzést" (kezelőorvosa szavaival) is kapott. 2015. 10. 19-én vizsgálatokkal bizonyították, hogy staphylococcus aureus baktérium fertőzéssal állunk szemben. ekkor 3 szerre volt rezisztens. Azóta sajnos többet volt kórházban mint itthon. Jelenleg február 10-e óta kezelik a Traumatológián (ott is műtötték) kivették a régi protézist és egy anitbiotikumos cementes helyfenntartó protézist tettek be neki. a tegnapi orvosi találkozás során az eredményeket látva (pontosan nem tudtam megnézni) már sokkal több szerre volt ellenálló a fertőzés. A kezelőorvos pedig csak annyit tudott mondani, hogy "bármi megtörténhet". Hozzá kell tennem, hogy anya cukorbetegséggel is küzd, de talán erre nincs hatással. vagy mégis? A kérdésem az lenne, hogy ebből a fertőzésből alakul ki az MRSA? És azon már nem lehet segíteni? Ön mit tanácsol, hova lehetne elvinni anyát további kezelésre? Vagy melyik kórház, melyik osztályával érdemes felvenni a kapcsolatot? Válaszát előre is köszönöm, egy kétségbeesett család nevében.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Lakos András válasza MRSA témában

Minden kórháznak van infektológus konziliáriusa. Sajnos, elég gyakori, hogy megfeledkeznek erről. Pedig itt profi szakemberre van szükség, mert a közönséges antibiotikumok ilyen helyzetekben hatástalanok. Az infektológus gyakran megfordítja a beteg sorsát. Lépjenek minél hamarabb, legyenek erőszakosak, követeljék a konziliáriumot! A kérésüket nem tagadhatják meg.

A cukorbetegség sajnos súlyosan rontja az immunitást és hajlamosít a műtéti fertőzéses szövődményekre.

Kérdés: 2017. április 19., 16:19; Megválaszolva: 2017. április 19., 18:58
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Mrsa seb
Tisztelt dr ur. Korhzban a branultől begyulladt a kezem. Utana sebesz feltárta mert gennyes volt, vettek mintát a sebből es 4 napja mondtak h MRSA...
Milyen.próblémát okozhat
Tsztelt Doktor úr! A lányom meningióma műtéten esett át .Az agyvízből vett mikrobiológia szerint Methicillin rezisztens coag.neg.staphyloccocus...
Az MRSA fertőző betegség?
Tisztelt Webbeteg.hu! Autoimmun betegséget diagnosztizáltak közeli ismőrősünknél, akinek tünetei piros, hólyagos pattanás szerű kiütésekkel...
MRSA fertőzés veszélyes csecsemőre
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Apósom kórházba került, műtötték a lábát. Most derült ki, hogy mrsa fertőzést kapott. Együtt lakunk apósomékkal van...
Mrsa 3 éves kislány kezelései
Tisztelt Dr.Pék Tamás Nagyon szépen köszönöm válaszát, a 3 éves kislányommal kapcsolatban akinél MRSA-T találtak az orrában...Háziorvos kérte a...