Síelés téma

Edzésterv síeléshez

WEBBeteg - Kálmánczhey Emőke, fitness edző - 2020-01-16 13:03
Téli sport
Már a téli időszak elején megtervezzük a vakációt, aprólékosan tudunk minden részletet a szállásról, a felszerelésről, az utazásról, sőt még a társaságról is. Egyvalamiről azonban rendszeresen elfelejtkezünk és ez a testünk felkészítése a szokatlan igénybevételre. Néhány hasznos tipp, hogyan is lehet felkészülni a síelésre.

A bajor hangulat titka

Több mint TestŐr - 2019-03-13 15:19
A magyarok egyik kedvenc téli sportja a síelés, egyre többen utaznak Ausztriába ilyenkor. A sípályák hangulatához a jellegzetes hütték hangulata is hozzátartozik. Mindez persze megidézhető itthon is, és a jellegzetes hangulat és ízek mellett már nem is tűnnek olyan szürkének a hétköznapok.

A síelésről - A sportorvos tanácsai

sportorvos.hu - 2018-12-29 18:36
A síelés a klasszikus téli sportok egyik jellegzetes példája. Méltán nevezhető természeti sportnak, mivel a lejtők és emelkedők havas tájai legalább olyan fontos szerepet játszanak az élményszerzésben, mint a gyorsaság és a siklás öröme.

Hogyan készüljünk a síelésre?

WEBBeteg - Kálmánczhey Emőke, fitness edző - 2017-01-15 11:25
Az egyik legnépszerűbb téli sport napjainkban a síelés. Aki csak teheti, az első hó leesését követően a havas lejtőket célozza meg léccel a lábán. Bár rengeteg sérülésről lehet hallani e sport kapcsán, mégis csodálatos és egészséges időtöltés, hiszen tiszta levegőn, gyönyörű tájakon mozoghatunk.

Téli sportok kéz- és lábtörés nélkül

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2016-01-21 09:41
A sportolás télen is egészséges, viszont némileg veszélyesebb, mint más évszakokban. Hogyan kerülheti el a sérüléseket?
A havas sportok kedvelői egyetértenek abban, hogy minél hamarabb megismerkedik a gyerek a síelés nyújtotta élményekkel, annál jobb. Ez természetesen eleinte csak a hóval, a környezettel és a szabályokkal való barátkozást jelenti, mivel öt éves kor előtt nem ajánlott a sítanulás elkezdése.

Az 5 legjobb téli sport és egészségügyi hatásai

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2015-01-07 07:38
Nem tudja elképzelni magát, amint nyaktörő sebességgel száguld le a sípályán, vagy síugró testtartásban repül a magasban? Sok más téli sport is létezik, mely nagyszerű testgyakorlásnak ígérkezik anélkül, hogy vakmerőnek kéne lennie.

Most készül síelni? Mindent tud a balesetmegelőzésről?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2014-01-20 09:41
Nagyon sokan nem szakképzett oktatótól tanulnak síelni, ezért hibás technikával, ön- és közveszélyesen síelnek, nincsenek tisztában az alapvető közlekedési szabályokkal, nem veszik komolyan a sípálya jelzéseit, nem tudják, hogyan kell esni, és mit kell tenni baleset esetén.

A legveszélyesebb sípályák

DRportal - 2013-01-24 15:45
Most, hogy nyakig benne vagyunk a síszezonban, ideje kiterítenünk a térképet és eldöntenünk, hogy idén hol hódolhatnánk a téli sportok örömeinek.

Síbalesetek - biztosítás nélkül ne utazzunk el!

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2013-01-15 13:21
Sok utasbiztosítás eleve nem terjed ki a téli sportokra, vagy ha igen, akkor se fedezi minden esetben a síbalesetekre jellemző rendkívül magas ellátási költségeket. Mire figyeljünk?

Sí, quad, mountainbike: Klausmann Viktor sosem áll le

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró - 2012-12-01 16:05
Kalusmann Viktort mindenki a tévéből ismeri, a Szerencsekerék az utóbbi időkig elképzelhetetlen volt nélküle, ám az sokak előtt még ismeretlen lehet, hogy a képernyőtől való búcsúzása óta számos, sporttal kapcsolatos tevékenységet folytat.
Mi különbözteti meg a gyorssízőt a vadsízőtől? Bizonyára a sebessége, de a sisakja is. A gyorssízőnek messziről olyan az alakja, mint az ufóé a hatalmas, görbült hátvonalú speciális fejfedőjétől.

Mitől véd meg a sisak?

MTI - 2011-02-16 11:13
A sisak legyen az alapfelszerelés része a síelésre indulóknál - idézte osztrák kutatók javaslatát a BBC hírportálja

Milyen veszélyeket rejthet a síelés?

Medipress - 2010-09-15 14:33
Leesett az első hó a magas hegyekben. Az Alpokba látogató síelőkre és más téli sportok szerelmeseire az alacsony hőmérséklet, a nagy tengerszint feletti magasság és az intenzív fizikai megterhelésre való felkészületlenség következtében a szívroham magasabb kockázata leselkedik.

Gyermekek a lejtőn

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2010-02-12 17:20
A síelés és a snowboardozás remek lehetőség arra, hogy gyermekünkkel egyszerre szerettessük meg mind a testmozgást és a havas sportokat, valamint a természet szépségeit. A gyerekek azonban nincsenek tisztában a rájuk leselkedő veszélyekkel.