Síelés téma

Edzésterv síeléshez

WEBBeteg - Kálmánczhey Emőke, fitneszedző

Már a téli időszak elején megtervezzük a vakációt, aprólékosan tudunk minden részletet a szállásról, a felszerelésről, az utazásról, sőt még a társaságról is. Egyvalamiről azonban rendszeresen elfelejtkezünk és ez a testünk felkészítése a szokatlan igénybevételre. Néhány hasznos tipp, hogyan is lehet felkészülni a síelésre.

A bajor hangulat titka

Több mint TestŐr

A magyarok egyik kedvenc téli sportja a síelés, egyre többen utaznak Ausztriába ilyenkor. A sípályák hangulatához a jellegzetes hütték hangulata is hozzátartozik. Mindez persze megidézhető itthon is, és a jellegzetes hangulat és ízek mellett már nem is tűnnek olyan szürkének a hétköznapok.

A síelésről - A sportorvos tanácsai

sportorvos.hu

A síelés a klasszikus téli sportok egyik jellegzetes példája. Méltán nevezhető természeti sportnak, mivel a lejtők és emelkedők havas tájai legalább olyan fontos szerepet játszanak az élményszerzésben, mint a gyorsaság és a siklás öröme.

Hogyan készüljünk a síelésre?

WEBBeteg - Kálmánczhey Emőke, fitness edző

Az egyik legnépszerűbb téli sport napjainkban a síelés. Aki csak teheti, az első hó leesését követően a havas lejtőket célozza meg léccel a lábán. Bár rengeteg sérülésről lehet hallani e sport kapcsán, mégis csodálatos és egészséges időtöltés, hiszen tiszta levegőn, gyönyörű tájakon mozoghatunk.

Téli sportok kéz- és lábtörés nélkül

WEBBeteg - B. M., szakfordító

A sportolás télen is egészséges, viszont némileg veszélyesebb, mint más évszakokban. Hogyan kerülheti el a sérüléseket?

Hány éves kortól érdemes a gyerekeknek síelni?

WEBBeteg

A havas sportok kedvelői egyetértenek abban, hogy minél hamarabb megismerkedik a gyerek a síelés nyújtotta élményekkel, annál jobb. Ez természetesen eleinte csak a hóval, a környezettel és a szabályokkal való barátkozást jelenti, mivel öt éves kor előtt nem ajánlott a sítanulás elkezdése.

Síelés, korcsolyázás ízületkímélő módon

prex.hu

Friss levegőn, természetes környezetben mozogni nagyon kellemes és egészséges, de csak akkor, ha ízületeink védelme érdekében betartunk néhány fontos szabályt.

Felkészültség, védőfelszerelés és józanság! - Tanácsok síelőknek

WEBBeteg - B. M., szakfordító

A síelés klasszikus téli sport, ám annak érdekében, hogy az egészséget szolgálja és ne veszélyeztesse, nem lehet elégszer hangsúlyozni a technikai és fizikai felkészültség valamint a megfelelő védőszerelés fontosságát.

Tegyünk meg mindent a biztonságunkért! - A védőfelszerelés életet menthet

WEBBeteg - Sándor Jutka és Tóth András, újságírók

A síelésnél rendkívül fontos a megfelelő védőfelszerelés beszerzése. A réteges és a vízhatlan ruházaton kívül a bukósisak és a síszemüveg is mindenképp legyen az alapfelszerelés része!

Téli sportsérülések megelőzése - általános információk

WEBBeteg - Cs. K., fordító

A síelés vagy snowboardozás sokkal kevésbé veszélyes, ha betartjuk a megfelelő óvintézkedéseket.