• Rendellenesség téma

    WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
    A mellkasdeformitás gyakran nem csupán esztétikai problémát jelent, mivel az eltérések a tüdőt és a szívet is érinthetik. A mindennapi életben kétféle deformitással találkozunk gyakran: ezek a tölcsérmellkas, illetve a tyúkmellkas.
    WEBBeteg
    Amennyiben ez nem az első terhességed, vagy ikreket vársz, valószínűleg ezen a héten már láthatóan gömbölyödni kezd a pocakod.
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    A húgycső, a hímvessző és a herék fejlődési zavarai szerencsére ritkán fordulnak elő, viszont néhány esetben közösülési képtelenséghez vezethetnek, vagy akadályozhatják a vizeletürítést.
    ÁNTSZ
    A veleszületett rendellenességek regisztereinek nemzetközi szervezete, az International Clearinghouse for Birth Defects Surveillance and Research kezdeményezésére a WHO támogatásával kiemelt és támogatott világnapként 2015-ben került megrendezésre első alkalommal a Veleszületett Fejlődési Rendellenességek Világnapja.
    MTI
    Korábbi tanulmányok alapján a CDC úgy becsülte, hogy 150 gyerekből egynél fordulhat elő az autizmus, a 2006-os vizsgálat teljes körű elemzése azonban ennél gyakoribbnak mutatja.
    Hvg.hu
    Minden leendő szülő joggal aggódik, hogy vajon gyermeke egészségesen jön-e a világra. Az aggodalom nem alaptalan, a hazai statisztikák szerint az újszülöttek négy százaléka érkezik valamilyen rendellenességgel.
    MTI
    Ugrásszerűen nőtt a rendellenességgel született csecsemők száma, Magyarországon nem egészen kétóránként, Kínában minden félórában születik egy - írja szombati számában a Népszabadság.