Pszichés zavar téma

A nárcisztikusok az önbecsülésükkel állnak harcban

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Mindannyian találkozunk a környezetünkben olyan emberekkel, akik vagy nem tudják magukról, vagy nem hirdetik, hogy nárcisztikus személyiségzavarban szenvednek. Nem is gondolnánk, hogy az ilyen típusú emberek mennyire változó képet mutatnak magukról.

Akár teljes elszigeteltséghez is vezethetnek a kezeletlen fóbiák

Semmelweis Egyetem

Több tízezer ember életét nehezítik meg a fóbiák, amelyek akár a szakmai előmenetelünkre vagy társas kapcsolatainkra is negatív hatást gyakorolhatnak - mondja Dr. Simon Lajos.

Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztály és Tanszék nyílt a PTE Gyermekklinikán

Pécsi Tudományegyetem

Krízishelyzetek, szorongások, magatartászavarok - egyre több a pszichés probléma a kisgyermekeknél és a fiataloknál. Magyarországon minden öt gyermekből egy pszichés zavarral küszködik. A Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján megnyílt a Dél-Dunántúl első gyermekpszichiátriai osztálya.

Trichotillománia: Miért tépik a hajukat?

WEBBeteg - K. T.

A trichotillomániás emberek saját testszőrzetüket tépik ki, tépkedik a hajukat, szemöldöküket, szempilláikat, szeméremszőrzetüket. A hajszálaikat egyenként tépkedők sokszor játszadoznak a kitépett szálakkal, sőt a problémával küszködők fele szájába veszi és lenyeli a kihuzigált hajat.

Kiugrott egy beteg a kórház ablakából

Független Hírügynökség

Kiugrott egy beteg a szekszárdi kórház egyik ablakából pénteken késő délután. A nő a második emeletről vetette magát a mélybe, könnyebb sérüléseket szenvedett. Az intézmény vizsgálja a körülményeket.

Lehetséges Epilepszia?

Orvos valaszol - Dr. Szappanos Zsuzsanna

Tisztelt Doktornő! 18 éves koromban, csuklótörés miatt műtétre volt szükségem. Egy kis csavart is behelyeztek. A műtétet, helyi érzéstelenítéssel végezték el előtte Xanax-ot kaptam, de műtét közben megpróbáltak elbódítani mert minimálisan éreztem

elmegyógyintézetbe

Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita

Halál vágyam van 17 éves koromtól!

Szorongás,, Félelem,, Pánik betegség,,

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra

Én Szorongás,, félelem, pánik beteg vagyok,, Nagyon félek az emberektől,, nem megyek,, családhoz,, boltban,, csak a négy fal közt vagyok,, Sajnos nekem a szorongó betegséget az váltotta ki,, hogy van a Bal Szemöldökömön, és a szemhéjon,, egy mély rán

Mazochizmus? pszichés zavar?

Orvos valaszol - Dr. Diószegi Judit

Meglehetősen későn, 64 éves koromban született egy kislányom. Most három éves. Van már három másik gyerekem... az életkort csak a tények ismertetése miatt írom, nem hiszem, hogy a vázolt problémánál jelentős szerepe lenne. Kislányunk abszolút normál