Lehetséges Epilepszia?

Tisztelt Doktornő! 18 éves koromban, csuklótörés miatt műtétre volt szükségem. Egy kis csavart is behelyeztek. A műtétet, helyi érzéstelenítéssel végezték el előtte Xanax-ot kaptam, de műtét közben megpróbáltak elbódítani mert minimálisan éreztem a beavatkozást. Hozzáteszem, hogy ez nem sikerült, mert ébren akartam lenni műtét közben, és úgy néz ki az akaraterőm erősebb volt. 2-3 hét múlva a műtét után kezdődtek el a mostanáig is tartó tüneteim. Nem vagyok biztos, hogy összefüggés van közötte, de azért leírtam. A tünetek lassacskán 3 éve tartanak, nehéz megfogalmazni, de érzékelési zavarról van szó. Többnyire beszűkült tudatállapotnak mondanám, hasonló mint amikor ittas valaki, csak nincsenek koordinációs problémák. A koncentráció csökken nehéz több feladatra figyelni, nehezen számolok (pedig elég jól ment eddig) , és néha a beszéd is nehezebben megy a megszokottól. A tünetek ciklikusak, átlagosan napi szinten 2-3 órát tartanak olykor viszont több ideig vagy olyan is előfordul, hogy egyáltalán nincs tünet (ez ritka) , erőssége változó (vagy enyhe vagy nagyon erős, az utóbbi esetben szokott a kommunikációval probléma lenni például) . Az első rosszullétnél elmentem az ügyeletre, ahol azt mondták, hogy szerintük csak a műtét okozta stressz miatt alakult ki pánikroham, amit elfogadhatónak találtam (bár ki ne lenne megijedve, ha ilyet érez, én akkor lehet tényleg pánikban voltam..) , de így, 2/3 év elteltével már nem gondolom, hogy helytálló.. Pláne, hogy nem érzem úgy, hogy a műtét számomra stresszes lett volna.. Az aneszteziológus orvos annyi dolgot adott, hogy igaziból csak "lebegtem" közben.. Az évek alatt voltam már EKG, és terheléses EKG vizsgálaton, vérvételen. Minden értékem rendben van. Mivel mindennapjaim szerves részét képezik a rohamok, így eléggé megnehezítik az életem.. Sokat gondolkodok mi lehet ez, és hogyan tudnám orvosolni a problémát. A valamelyik nap végső elkeseredésemben az epilepszia jutott eszembe, mivel azt olvastam, hogy a tünetek az érintett agyterülettől függnek. Doktornő mit gondol? Lehetséges? Ha igen, hogyan kezdjem el a kivizsgálását? Amennyiben nem tartja valószínűnek Önnek nincs valami elképzelése? Tudom, ez így nem egy épkézláb kortörténet, de sajnos tényleg reményvesztett vagyok. Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza pszichés zavar témában

Kedves Kérdező!

A műtét előtt, alatt,és után tapasztalt jelenségek Önben szorongásos idéztek elő-Ez magyarázza, hogy a panaszok műtét után kezdődtek. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a műtét során alkalmazott enyhe nyugtató Önnél bármilyen agyi károsodást okozhatott volna.A leírt, órákig tartó rossz közérzeteket nem nevezhetjük "rohamnak", hiszen az epilepsziás rohamok jóval rövidebb ideig lezajlanak, jellegzetes tünetekkel járnak, amit nem csak a beteg, de a környezete is pontosan észlel. Azt javasolom, először forduljon pszichiáterhez, mert a pánik és szorongásos betegséget kezelni kellene. Amennyiben az orvos indokoltnak tartja,tovább utalhatja neurológushoz is, de erre véleményem szerint egyelőre nem lehet szükség.

Minden jót kívánok. üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2019. március 26., 05:08; Megválaszolva: 2019. március 26., 06:48
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyi zavar?
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
2 éves gyermek alvás közben...
Agyi áttétek és alvászavar
Dadogó beszèd erös fejfájás