• Nyelőcsőrák témájú cikkek

    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
    A gyomorégést és a reflux egyéb tüneteit minden esetben komolyan kell venni, a betegséget kezelni kell. Hosszú távon - kezelés nélkül - ugyanis a nyelőcsövet, a légcsövet és a szájüreget irritáló maró hatású gyomorsav számos súlyos szövődmény kialakulásához vezethet.
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    Az elmúlt évtizedekben világszerte növekedett a nyelőcsőrák előfordulási gyakorisága, hazánkban sajnálatos módon az utóbbi 40 év során közel 4,5-szeresére (!) növekedett a nyelőcsőrák miatti halálozás.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    A Barrett-nyelőcső (Barrett oesophagus, Barrett-szindróma) a nyelőcső nyálkahártyasejtjeiből kiinduló daganattípus kialakulását megelőző állapot, a reflux betegség súlyos szövődménye. Mivel rákelőző állapotról van szó, nagyon fontos, hogy időben felismerjék!
    WEBBeteg - Dr. Szanyi Andrea, belgyógyász, háziorvos, geriáter
    A daganatos betegségeknél a gyógyulási esélyeket, prognózist az öt éves túlélés százalékos arányában szokás meghatározni. A nyelőcsődaganat a rossz kimenetelű daganatok közé tartozik, mivel a korai stádiumban, amikor a legjobbak a kezelési lehetőségek, a daganatnak igen ritkán van tünete, így sajnos ritkán derül ki időben.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító
    A savas emésztési zavar, a gyomorégés általában égő mellkasi fájdalmat okoz a szegycsont mögött. Amikor a nyelőcső alsó záróizma nem működik rendesen, vagy ellazul, a gyomor savtartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe, ám előfordulhat, hogy mellkasi fájdalom helyett/mellett torokfájást és savanyú ízérzetet okoz a szájban.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító
    Ha a savas reflux gyakran fordul elő, és kezeletlen marad, állandó gyulladást okoz, mely rákká fajulhat.
    Orvos valaszol - Dr. Tóth Judit
    Tisztelt Dr.Nő/ Ùr! Problémám a következő lenne! Nagypapámnál rosszindulatù nyelőcső daganatot diagnosztizáltak! Carcioma planocellulare oesophagi. A szövettan eredmény a következő: " a...
    Orvos valaszol - Dr. Nagykálnai Tamás
    Tisztelt Doktor, Doktornő! Az édesapám nevében írok mert nem tudom mit tegyek hogy helyes legyen a döntésem. Decemberben derült ki hogy a nyelőcsövén van egy 5cm -es daganat, ami szinte elzárta az étel útját. A hörgőkön is...
    Orvos valaszol - Dr. Nagykálnai Tamás
    A jelenlegi betegségem, fej, nyak nyirokcsomóinak rossz. dag. Bal here kasztráció. Ebből át tét a bal szupraclavitusba. Most pedig nyelőcső daganatot diagnosztizáltak. Kérdés: A statisztika alapján mennyi a túl élési időm.
    Orvos valaszol - Dr. Szigeti Nóra
    2006BAN VOLT GYOMORTÜKRÖZÉSEM MELYNEK A LELETE LAZA KARDIA IDÜLT GASTRITIS A NYELŐCSŐ ALSÓ HARMADA DISKRÉTEN ECRUDÁLT A GYOMORNYÁLKAHÁRTYA UTCAKÖVEZET RAJZOLATOT MUTAT.eZT AZÉRT IRTAM LE MERT MOSTANÁBAN NAGYON FÁJ A NYELŐCSÖVEM VAGY...