Nyelőcső daganat

Tisztelt Dr.Nő/ Ùr! Problémám a következő lenne! Nagypapámnál rosszindulatù nyelőcső daganatot diagnosztizáltak! Carcioma planocellulare oesophagi. A szövettan eredmény a következő: " a küldött töredezett anyag felszìni laphámrészletekkel összefüggő gadanat töredéseket tartalmaz, amelyeket atypusos basophil festődésű hámsejtek kötegei alkotnak" Szeretnék érdeklődni hogy mire számìthatunk? Milyen kezelés és a gyògyulási esélyekre lennék kiváncsi! Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel L Tamásné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza nyelőcsőrák témában

Kedves Kérdező!

A további kilátásokhoz szükséges lenne a stádium meghatározás, vagyis a folyamat kiterjedése is. Amennyiben korai stádiumú, vagyis nem adott áttétet, nem terjedt rá a környező szövetekre elvben a folyamat operálható. Természetesen sok függ a nagypapája általános állapotától is, mivel nem kis megterhelést jelent a szervezet számára. Ha a daganat műtéttel nem eltávolítható sugár és vagy kemoterápia jöhet szóba. Sajnos a betegség kezelése során elég sok komplikációval kell számolni, ezért nagyon nagy körültekintést és mérlegelést igényel annak eldöntése, hogy milyen irányba indulhat a kezelés.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. március 30., 14:48; Megválaszolva: 2015. március 31., 15:24
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Nyelőcsőrák
Tisztelt Doktor, Doktornő! Az édesapám nevében írok mert nem tudom mit tegyek hogy helyes legyen a döntésem. Decemberben derült ki hogy a...
Nyelőcső daganat
Üdvözlöm Édesapámnak 2008 decemberében nyelőcsődaganatot állapítottak meg.Sajnos már nem gyógyítható állapotban.1 év alatt borzasztóan...
A rákról
A családomban már többször megtapasztaltuk a rák erejét, mindig rosszul végződött sajnos. Most anyukám bátyjánál diagnosztizáltak...
Érdeklődés a lehetőségekről