Nemi szerv téma

Szex - Ne beszéljünk mellé

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter - 2020-04-30 14:35
A legfontosabb, hogy a kényes szexuális témáknál is megmaradjon köztünk és gyermekünk között az őszinteség. Ne csak mi legyünk őszinték, hanem azt is hagyjuk, hogy a gyerek is őszinte lehessen velünk!

A férfi nemi szerv, ahogy egy urológus-sebész ismeri

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2022-08-12 17:03
Dr. Sturla Pilskog norvég urológus-sebész Pénisz címen írt művében a szerv tárgyilagos leírása, működésének bemutatása, az egyéb szervrendszerekkel (a kiválasztással, de az agyműködéssel) való kapcsolata is oly érzékletesen és pontos magyarázatokkal történik, hogy olvasóink mellett, az iskolai oktatást szervezők figyelmébe is szívesen ajánljuk.

A condyloma terjedése és a védekezés lehetőségei

WEBBeteg - Dr. Szanyi Andrea, belgyógyász, háziorvos, geriáter - 2022-02-07 17:03
Condyloma acuminatum
Sokan nem tudják, hogy a condyloma nem csak nemi úton terjed. A betegség számos egyéb módon is elkapható. Veszélyt jelent a gyermekekre is.

Mit jelentenek a férfi nemi szerveken észlelt elváltozások?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2021-05-14 19:06
A nemi szerven észlelt - általában vöröses színű, fájdalmas és viszkető, időnként dudorokkal vagy fekélyekkel kísért - elváltozásokat számos egészségügyi probléma okozhatja, ezért, ha ilyet tapasztal, mielőbb forduljon orvoshoz a megfelelő diagnózis és kezelés érdekében!

HPV elleni védőoltással a condyloma ellen

WEBBeteg - Dr. Szanyi Andrea, belgyógyász, háziorvos, geriáter - 2020-02-13 05:06
Condyloma acuminatum
A condyloma (condyloma acuminatum) egy HPV (humán papillomavírus) által terjesztett elváltozás, mely a bőrön, a nemi szerveken kisebb vagy nagyobb szemölcs formájában jelentkezik.

Viszkető nemi szerv - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász - 2019-04-29 21:05
Nemiszerv-viszketéstől szenvedek immár több éve. A nőgyógyász megállapította a gombás fertőzést. Mit tanácsol? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Veszélyeket rejthet a szeméremajak-korrekció

WEBBeteg - K. J., fordító - 2017-08-19 22:12
A plasztikai sebészetben újabb trend van születőben: a ráncokra, szájra és a mellekre irányuló szépészeti beavatkozások mellett mára a szeméremajkak korrekciós műtéte számít a legdivatosabbak közé. Az orvosok a kockázatokra hívják fel a figyelmet.

Interszexualitás - Hogyan ismerhető fel?

WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus - 2017-06-14 16:04
Amikor egy kisbaba megszületik, általában egy pillantás alatt megmondható, hogy kisfiú, vagy kislány-e az újszülött. Nagyon ritkán viszont köztes nemi jelleget észlel az orvos, és ilyenkor csak a vizsgálatok döntik el, hogy milyen nemű a gyermek.
Szemérem környékén szemölcsök jelentek meg, és nem merek orvoshoz menni, mert szégyellem. Azt sem tudom bőrgyógyász vagy nőgyógyászhoz kellene fordulnom. Páromnak semmi tünete nincs. A szemölcsök arra utalnak, hogy méhnyakrákom van?

Pénisz

Médiatár - WEBBeteg szerkesztőség - 2011-08-29 12:13

A férfi külső nemi szerve a hímvessző (pénisz) és a herezacskó. A pénisz bőrrel fedett hengeres test, mely a gát tájékáról indul ki és szabadon végződik. Három szivacsszerű, merevedésre képes testből áll, melyek nyugalmi állapotban üresek.

A vége kissé kiszélesedik (makk), ezen nyílik a húgycső. A pénisz vér-, nyirok- és idegellátása rendkívül gazdag.

A húgycsövet szivacsos test veszi körül, ebben található a húgycső artériája. A barlangos testekben futnak a barlangos test artériái, felületén pedig a háti artéria. Szintén itt található a háti véna és a felületes háti vénák, előbbiről erednek a körbefutó vénák. Az érhálózatot rostos hüvely és több membránrendszer veszi körül.

Férfi nemi szervek

Médiatár - WEBBeteg szerkesztőség - 2011-08-29 12:00

A here diónyi nagyságú páros szerv, a herezacskóban helyezkedik el. Vékony csatornarendszerében termelődnek a spermiumok, a csatornarendszer a mellékherékben folytatódik. A nemi érés idején kezdik meg a hormontermelést a here Leydig-sejtjei.

A mellékhere a hímivarsejtek tárolását szolgálja. Belőle indul ki az ondóvezeték, mely az ondóhólyag kivezető csövével egyesülve a húgycsőbe nyílik. A prosztata váladéka az ondóhólyag váladékával keveredve az ondót alkotja.

A férfi külső nemi szerve a hímvessző (pénisz) és a herezacskó. A pénisz bőrrel fedett hengeres test, mely a gát tájékáról indul ki és szabadon végződik. Három szivacsszerű, merevedésre képes testből áll, melyek nyugalmi állapotban üresek. A vége kissé kiszélesedik (makk), ezen nyílik a húgycső. A pénisz vér-, nyirok- és idegellátása rendkívül gazdag.

Nem növelte a férfiasságot, büntetett a versenyhivatal

Független Hírügynökség - 2009-06-19 17:31
Három vállalkozásra összesen nyolcmillió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mert az általuk forgalmazott termékeknek megtévesztően tulajdonítottak gyógyhatást.

A körülmetélés csökkenti a nemi betegség kockázatát

Független Hírügynökség - 2009-03-26 19:32
A körülmetél férfiaknál lényegesen ritkábban fordulnak elő nemi herpeszes vagy papillomavírusos fertőzések, derül ki egy Ugandában végzett vizsgálatból. Eddig is tudták, hogy az orvosilag végzett körülmetélés csökkenti az AIDS kockázatát, de ezek szerint más nemi betegségekét is.

Veszélyben a férfiak

WEBBeteg - 2008-12-10 08:40
A brit környezetvédelmi szervezet, a Chem Trust legújabb beszámolója szerint az anyaméhben történő fejlődés alatt a férfi nemi szervek sokkal érzékenyebben reagálnak a különböző vegyi anyagokra (pl. növényvédő szerekre), mint a nőiek.

Alsó ruházattal takart panasz

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2017-02-23 14:54
Üdvözlöm. Az alábbi panaszomat vizsgálták ki egy bőrgyógyászaton aerob tenyésztéssel. Nemi szerven, herezacskón és és végbél környékén megváltozott bőrfelszín, piros, viszkető, kellemetlen, csípő érzés. staphylococcus coag.neg. és entreococcus fa

Fehér pötty a makkon

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2017-02-06 21:34
Tisztelt doktornő, Tavaly októberben a párommal való szexuális együttlét során balatinisem lett, amely a makkomat és fitymámat is érintette. A tenyésztések negatívak lettek, de orvosi javaslatra antibakteriális és gombaölő krémekkel kezeltem, kb má

Barna Bőr folt a nemi szerven

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2016-04-14 14:35
Tisztelt Doktornő! A mai napon vettem észre 1 érdekes dolgot a nemi szervem környékén. A képen látható barnás bőrredős foltról lenne szó (1. pont) . Körül belül 1 éve találkoztam vele először, akkor még kisebb volt a terjedelme. Azóta Nőgyógyászná

Vörös folt a makkon

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2015-03-28 04:44
A makkomon közösülés után a párommal vörös folt jelent meg, de az aktus után néhány órával eltűnt és ha megint közösültünk akkor ismét visszatért és néhány órával később megint elmúlt (csak akkor jött elő ha közösültünk vagy önkielégitést végeztem)

viszkető fityma

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2014-12-27 21:53
Kedves doktor nő! Avval a kérdéssel fordulnék önhöz hogy elég régóta már vissza vissza térő viszketés jelentkezik a fitymámon és piros foltok szoktak meg jeleni a makkomon, nem nagyon tudom kihez kéne fordulnom bőrgyógyász talán és nem tudom azt s

seb a peniszen

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2013-09-22 22:48
Kedves doktornő/doktor úr! Párnappal ezelőtt keletkezett egy seb a péniszemen.Próbáltam utána nézni az interneten, de nem sok hasznos információt tudtam begyűjteni.Segítségét szeretnem kérni, hogy mi lehet ez a seb? Kezelem a sebet Bepanthen kenő

Nemiszerven fehér érdes bőrfelület

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2009-08-27 10:54
Tisztelt doktor nő/úr 20 éves fiú vagyok pár hónapja észrevettem a nemiszervem bőrfelűletén körben (kis fehér pontokból áll) érdes rész jött létre. (nem élek nemi életet)  Mi lehet ez esetleg valami gomba?   esetleg valamilyen krém