Hirdetés
      • Makkról lejövő bőr

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm Doktor Úr/Nő! Már pár éve fennáll nálam ez a helyzet, de mindig megpróbáltam kezelni és az okát megtalálni. Az esetek többségében aztán el is múlt, így nem éreztem szükségét annak, hogy orvoshoz forduljak. Tehát az a helyzet, hogy a makkomról bizonyos időközönként (nem gyakran) egy vékony rétegben lejön a bőr. Nem fáj, nem viszket, nem vérzik, semmit nem érzek, csak látom. Fürdés közben, tehát felpuhult bőrrel látványos igazán. Ekkor egy általános mosakodás eredményeképpen le is jön a bőr, ami szintén nem fájó. Ezután szokott ismét jó lenni. Nagyon ritkán másnap is látom még, de egy újabb fürdés után már tényleg elmúlik. Minden rendben. Nem érzek semmi problémát. Az a gond (már ha tényleg az és nem csak szimpla hámlásról van szó, amiről olvastam már), hogy bizonyos időközönként újra lejön a bőr, amit már írtam. De tényleg nem zavaróan gyakran, csak kellemetlen belegondolni, hogy mi van ha egyszer egy nő jelenlétében történik meg. Rendszeresen és alaposan mosakszom! Ez fontos. Gyakran úgy is alszom el, hogy hátra húzom a bőrt, hogy "szellőztessem". Vizelés közben szintén ezt teszem, hogy ne maradjon a fitymám és a makkom közt vizelet. Első kapcsolatomban csak orálisan elégített ki barátnőm. Arra viszont nem emlékszem, hogy már azelőtt is tapasztaltam vagy csak azután. Ennek már jó pár éve (kb. 5-6). Gondoltam gombás fertőzésre is, így egy nagyon vékony rétegben kentem rá canesten-t. Ezt követően el is múlt, csak úgy, ahogy az azt megelőző esetekben is. Szóval valószínűleg nem maga a krém segített. Gondoltam a túlságosan meleg fürdő vízre is, vagy éppen a zuhanyrózsa nagy nyomására, hogy az sérti fel. Maszturbálni szárazon szoktam, de közben a fitymát nem húzom rá a makkra. Mindentől függetlenül pár héttel-hónappal ugyanúgy tapasztalom. Ön mit gondol erről? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bodnár Edina válasza a nemi szerv témában

        Irritációtól, bőrszárazságtól, allergiás reakciótól és gombás fertőzéstől is előfordulhat ilyen panasz. Első körben próbálja meg azt, hogy Ung. hydrophil.nonion. mosakodókenőccsel fürdik.


        Kérdés: 2020. szeptember 05., 01:19; Megválaszolva: 2020. szeptember 14., 10:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: