Női hormon téma

A női hajhullás okai

WEBBeteg - Szegő Miklós, fordító - 2022-02-04 18:06
Bármilyen furcsa, de naponta átlagosan 60-100 hajszálat veszítünk el a fejünkről és ez természetes, normális dolog. A már nem természetes hajhullásnak több oka is lehet, mint például a hormonok károsodása például a szülés vagy a menopauza időszakát követően. Ilyenkor gyakori, hogy a hajszálak elvékonyodnak. Az ösztrogénszint csökkenése átmenetileg megzavarhatja a haj növekedésének az életciklusát.

A méhen belüli hormontartalmú fogamzásgátlók

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász - 2020-12-02 13:03
Napjainkban egyre népszerűbb az új, hormont is tartalmazó méhen belüli fogamzásgátló eszköz. A lényege, hogy egy hormont is tartalmazó eszközt helyez az orvos a méh üregébe, ami helyben fejti ki a hatását.

Fogamzásgátlók és fejfájás

WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus - 2019-12-18 16:05
Fejfájás
Régóta ismert tény, hogy a nők körében gyakoribb a fejfájás megjelenése, mint férfiaknál. Ez a különbség a nemek között csak serdülőkor után jelentkezik és a változókor elmúltával ismét megszűnik.
A változókorral számos olyan tünet jelentkezhet a nőknél, amely negatívan hathat az életminőségükre. A problémára többféle segítség létezik, amelyek közül egy az OVESTIN 1 mg/g krém, mely megfelelő alkalmazása esetén csillapítja a menopauza tüneteit (1). (x)

A hormonok előre jelezhetik az asztmás rohamot

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2014-03-28 18:37
Kutatók szoros összefüggést találtak a nők menstruációs ciklusa és az asztmás tünetek változása közt. A módszer segítségével csökkenthető, vagy megelőzhető a rohamok kialakulása.