• érszűkűlet és női hormon szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2012.szeptemberében derült ki, hogy érszűkület van a bal lábamban. Az érsebész javaslatra abbahagytam a női hormon - liviál - szedését. Azóta szenvedek a klimaxos tünetektől - naponta 25-ször elönt a forróság és az izzadás, na és éjszaka is. A nőgyógyász szerint nincs köze a hormon szedésének az érszűkülethez. Most azt javasolta, hogy szedjek naponta fél tablettát. Kíváncsi vagyok az Önök véleményére is.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a hormonkezelés témában

        Kedves Kérdező! Pontosan ezt akartam javasolni. Szedjen még egy darabig fél tablettát, nem lesz ártalmára. De idővel szedjen hozzá egy-két hétig recept nélkül kapható Remifemin kapszlát, napi egyet, majd hagyja ki végleg a Líviált. Igy becsapva szervezetét kevésbé veszi észre a gyógyszer elmaradását, ettől kezdve még egy ideig maradjon a növényi erdetű Remifemin, mely teljesn ártalmatlan. Ha szükséges, az átmenetet enyhe nyugatatóval, mint a Sedacur Forte recept nélkül kiegészítheti.Idővel a Remifemin is elmaradhat.Ne figyelje nagyon magát, enyhe tünetek elmúlnak.


        Kérdés: 2013. január 07., 11:26; Megválaszolva: 2013. január 09., 19:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: