Téma: Mediterrán diéta

Miért hasznos a mediterrán diéta?

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2022.07.17. 15:37
Sokat olvashatunk a mediterrán diétáról, azonban szeretjük, ha komoly tények támasztják alá a kijelentéseket. Ez vezérlete a Harvard Egyetem kutatóit, akik 26 ezer görög ember életmódján keresztül vizsgálták, mennyire...

Miért magas a koleszterinszintem? - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus - 2022.01.22. 09:33
Noha nem nagyon fogyasztok húsféléket és a zsíros ételeket is kerülöm, mégis magas a koleszterinszintem. Mi lehet ennek az oka? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdésekből.

A változókor is okozhat magas vérnyomást?

WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus - 2020.10.27. 17:05
A változókorba léptem és véletlenül derült ki, hogy magas a vérnyomásom. Nem szeretném a gyógyszeres kezeléssel kezdeni, de már a szemfenékvizsgálat is mutatott eltéréseket. Mit tanácsol, mit tehetnék? - Válogatás a...

Mediterrán diéta - Egészséges és még ízletes is

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2015.06.04. 07:38
Nemzetközi tanulmányok szerint a Földközi-tenger vidékének lakói - mindenek előtt a Kréta szigetén élők - számíthatnak a leghosszabb élettartamra.

Mediterrán diétával a stroke és a szívinfarktus ellen

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2014.08.16. 16:07
Az amerikai Harvard Egyetem Közegészségtani Intézete végzett felmérést a mediterrán diéta és a stroke, valamint a szívinfarktus vonatkozásában. Az, hogy a mediterrán diéta csökkenti a stroke és a cardiovasculáris...

A szellemi frissesség megőrzésének titka

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2011.08.07. 07:35
A rumba, vagy a swing hallatán aligha az Alzheimer-kór jut először eszünkbe, a különböző társas táncok azonban bizonyítottan eredményes eszközök a szellemi hanyatlás és a memória-csökkenés kezelésében.
Az eddigi kutatásokkal ellentétben a mediterrán diéta és életmód nem nyújt védettséget a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben - állapította meg egy spanyol tanulmány.
Ikerpárok vizsgálata bizonyította, hogy a mediterrán étrend nemcsak azért tesz jót a szívnek, mert egészséges ételeket tartalmaz, hanem a szívműködés idegi szabályozását is kedvező irányba befolyásolja.

A mediterrán diéta előnyei

MTI - 2010.06.06. 07:35
A mediterrán diétaként ismert étrend, segítheti a szívproblémák kialakulása elleni védekezést, és azoknál is hasznos lehet, akik már szívgondokkal küzdenek.
A kutatók 11 ezer ember étkezési szokásainak tanulmányozása után megállapították, hogy a mediterrán stílusú étrendhez legközelebb álló, diétán élő emberek kockázata a depresszióra, 30 százalékkal kisebb mint azoké, akik...