Májenzim téma

Hogyan diagnosztizálható a májelégtelenség?

WEBBeteg összeállítás - Dr. Szigeti Nóra, Dr. Ujj Zsófia Ágnes - 2021-08-18 07:03
Májelégtelenség
Számos vizsgálati módszer szükséges abban az esetben, ha a májkárosodás gyanúja felvetődik. A beteg részletes kikérdezését és az orvosi vizsgálatot laborvizsgálatok (vér- és vizeletvizsgálat) követik, melyek általában súlyosan károsodott májműködést mutatnak. Képalkotó eljárásokkal és szövettani mintavétellel is igazolható a betegség.

vérkép elemzése

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2012-07-27 22:38
A következő vérképadatai mire utalnak van-e súlyos betegségem.Lehet e javítani a vérképen? GOT GOT /ASAT/ 47U/l (0, 0-35, 0) GPT GPT /ALAT/ 70, 6U/l (0, 0-45, 0) GGT SE GGT 60, 0U/l (0, 0-55, 0) ALB Se Albumin 53, 9g/l (35, 0-52, 0) TG

laborértékek változása

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2012-04-05 15:44
Magas vérnyomásra szedtem lavestra, nebivolol és rawel gyógyszereket. a laborom az elsőhöz képest változott több ponton is. 3 heti gyógyszerszedés után: vércukor 5, 4 ről6, 1 re WE16ról 23-ra GOT: 17ről 30-ra GPT: 22ről 102-re GGT: 47ről 206 ra

Vérkép

Orvos valaszol - Dr. Kocsis István - 2010-01-14 21:30
Tisztelt Doktornő/úr! 2009 Augusztusa óta kezelnek alacsony thr-el. Szteroidot is szedtem 6 hétig. Most 5 hete nem szedem és az ezt követő első vérvételen nagyon magas (164) volt a GOT szám. Minden más egyéb érték tartományon belül van. Mi lehet

Vérkép elemzés

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2009-11-18 15:00
Üdvözlöm Azzal a kéréssel fordulok önhöz, hogy vérképem alapján milyen betegséggel állhatok szemben. Tüneteim: Hastáji fájdalom. Gyomorszájban fellépő időszakos görcs 2-3 naponta viszke

Májfunkciózavar

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-11-15 20:26
Tisztelt doktorúr/doktornő! Segitségüket szeretném kérni! 22 éves férfi vagyok. 3 éve májfunkciós zavart állapitottak meg nálam (szomatizációs zavar, depressziós epizód) azóta napi 2szer 1 darab 0.5mg-os rivotrilt szedek.vannak még panaszaim

Laborvizsgálat

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-11-05 21:21
Tisztelt doktor úr\nő! Nyáron operáltak epeköveim voltak, 3 borsónyi.6-8 hétig diétáztam jelenleg nem.Napi 1 szem LESCOL XL-t szedek, illetve 1 Lavestra 100 mg vérnyomáscsökkentőt hónappal a mütét után laboreredményem nem igazán jó csak az eltérések

Májenzim értékek kóros emelkedése

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2009-10-29 16:20
Nem fogyasztok alkoholt, egészségesen élek. Egy másokból készült laborvizsgálatkor derült ki, hogy a következő értékeim abnormálisan magasak:S.Glut.oxalacetat trans. 174 U/l S.Glut.pyruvat trans. 298 U/l Alkalikus foszfatáz: 894 U/l Gamma g. tran

hepatitis-A

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2009-09-17 11:09
Tisztelt Doktor Nő/Úr!   Az lenne a kérdésem, hogy a napokban részt vettem egy rutin vérvételen. 3 értékem nagyon magas volt (GOT: 434 U/l, GPT: 139 U/l, LDH: 2162 U/l) , és a két májra utaló meg normális (ALP: 119 U/l, GGT: 38 U/l)

Májenzim

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2009-04-29 10:05
Tisztelt Doktor Úr! A nemrég végzett vérkép vizsgálatnál a következők az  eredmények: GOT: 39, GPT: 49, Gamma GT: 71 U/L. Megszeretném kérdezni, hogy kell-e nyugtalankodnom vagy nem. A háziorvos látta, nem szólt semmit. Nem kellene valamilyen m

Vérsüllyedés

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2008-10-04 18:24
a versullyedesem 2.Lehet ennek valami konnyen meghatarozhato oka vagy ez igy onmagaban keves? Talan meg annyi, hogy a majenzimek evek ota magasabbak a normalisnal es a koleszterinem is magas kb.10 %-kal.Nem iszom egyaltalan, az eves Hepatitis A, B,