Májenzim téma

Hogyan diagnosztizálható a májelégtelenség?

WEBBeteg összeállítás - Dr. Szigeti Nóra, Dr. Ujj Zsófia Ágnes

Számos vizsgálati módszer szükséges abban az esetben, ha a májkárosodás gyanúja felvetődik. A beteg részletes kikérdezését és az orvosi vizsgálatot laborvizsgálatok (vér- és vizeletvizsgálat) követik, melyek általában súlyosan károsodott májműködést mutatnak. Képalkotó eljárásokkal és szövettani mintavétellel is igazolható a betegség.

vérkép elemzése

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

A következő vérképadatai mire utalnak van-e súlyos betegségem.Lehet e javítani a vérképen? GOT GOT /ASAT/ 47U/l (0, 0-35, 0) GPT GPT /ALAT/ 70, 6U/l (0, 0-45, 0) GGT SE GGT 60, 0U/l (0, 0-55, 0) ALB Se Albumin 53, 9g/l (35, 0-52, 0) TG

Érdeklődés

Orvos valaszol - Svábhegyi Gyógyintézet

Azt szeretném megtudni, hogy mi lehet az oka van egy 5 éves unokám akinek a GOT értéke75-90 között mozog már egy éve de semmit nem tudunk mi lehet az oka más minden értéke jó. Semmi gyógyszert nem szed, de nem is küldik további vizsgálatokra. Ezért s

Magas májfunkció értékek

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea

Üdvözlöm! Pánikbetegség tünetei miatt vérvételt illetve EKG-t kért a háziorvosom. Izzadás, fura szívverés, gyengeség voltak a tünetek, plusz mostanában sokszor fáradt vagyok, és dekoncentrált. Az EKG-m rendben volt, azonban a vérvétel magas májfu

laborértékek változása

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Magas vérnyomásra szedtem lavestra, nebivolol és rawel gyógyszereket. a laborom az elsőhöz képest változott több ponton is. 3 heti gyógyszerszedés után: vércukor 5, 4 ről6, 1 re WE16ról 23-ra GOT: 17ről 30-ra GPT: 22ről 102-re GGT: 47ről 206 ra

Májfunkció

Orvos valaszol - Dr. Molnár Dóra

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Haemtológiai kontroll alapján (mivel VII faktor hiányom van) , a labor leleteimben a GOT, GPT és LDH értékeim a maximum célérték felett vannak jóval (GOT: 307U/l referencia: 0 - 37; GPT: 176U/l referencia: 0 - 42;

GGT GPT Lipáz Triglicerid magas, Mi lehet a baj?

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Jelenleg magas értékeim a következőek: GPT=46 U/l GGT=87 U/l Lipáz=69 U/l Triglicerid=2.31 mmol/l HDL Koleszterin direkt = 1.32 mmol/l C reaktív fehérje ultraszenzitív =5.4 mg/l Többi értékem mind jó. sőt régi eredményeimhez képest kiválónak

Emelkedett GGT

Orvos valaszol - Dr. Szigeti Nóra

GGT 917 GPT 93.3 GOT 42.4 Nem iszom alkohol! 2005 hasonló érték. Májbiopszia: nem találnak semmit.Hasi ultrahang: nem találnak semmit. Mitől lehet ennyire magas a májenzinem? Káros a szervezetemre? Válaszukat előre is köszönöm!

emelkedett májenzim leletek

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea

Kedves Doktornő! Júliusi laborleleteim kontrollja végett nemrég újból részt vettem vérvizsgálaton, melynek során bizonyos adatok még mindig májbetegségre utalnak. GOT 46U/L (korábban 35 U/L) , GPT 81U/L (korábban 69U/L) , Gamma GT 69U/L (korább

Mire utalnak ezek a máj adatok?

Orvos valaszol - Dr. Plósz János

Fiam 21 éves, az elmúlt 1-1.5 évben több, mint 20 kilót fogyott, a normál labor eredmények nem mutattak semmit, IBS-re gyanakodtak. Tegnap elment végül egy máj és hormon vizsgálatra, ahol kiugróan magas értékek voltak a májenzimek között: GOT: 29