Májgyulladás

Tisztelt Doktor Úr! A fiam 30 éves. Két éve volt nagyon erős vállfájdalma és térd ízületi fájdalma. A labor alapján nem találtak nála semmit. Reumatológus és belgyógyász is nézte. Arra a véleményre jutottak, hogy a munkahelyén érintkezett állatokkal /nagyon ritkán/ és azoktól kapott valamiféle vírust, ami magától el is múlik majd, ami így is lett. Most egy hónapja megint kezdődött a váll, kézfej és térdfájdalom. Készült most is laborviszgálat. Azok az értékek, amik akkor is magasabbak voltak a felső határnál, azok most még magasabbak. GOT (AST) meghatározása: 90,4 U/L 11,00 - 50,00 + GPT (ALT) meghatározása: 166,70 U/L 12,00 - 50,00 + gGT meghatározása: 112,8 U/L 7,00 - 55,00 + LDH: 381,0 U/L 208,00 - 378,00 + Koleszterin: 5,48 mmol/l 2,80 - 5,20 + HDL koleszterin: 2,57 mmol/l 0,92 - 2,07 +! Vércukor: 6,8 mmol/l 3,60 - 6,10 + Húgysav: 423,1 umol/l 178,00 - 345,00 + A háziorvostól csak Movalis injekciót és fájdalomcsillapított kapott és azt mondta, hogy diétázzon. Belgyógyásznál is volt magánrendelésen, mert beutalót nem kapott. Ő azt mondta, hogy májgyulladás, de nem kapott gyógyszert és diétát javasolt. Rendszere gyógyszereket nem szed, de Rennie-t rendszeresen és sokat eszik a gyomorsavára. Kérem mondjon véleményt, hogy hova forduljunk. Nagyon aggódom. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a magasabb májenzimek témában

A laboreltérések valóban májérintettségre utalnak (specifikus májgyulladás szintjét azért nem érik el). Emiatt érdemes hepatológust felkeresni, a savas panaszokat pedig gastroenterológiai szakrendelésen (a Rennie helyett savcsökkentők segíthetnek a savas panaszok megszüntetésében). Az eltéréseket valóban okozhatja nem májspecifikus vírusfertőzés, de akár a máj túlzott zsír-raktározása is.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2021. január 05., 21:38; Megválaszolva: 2021. január 06., 17:10
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomor helyreállítása.
Üdvözlöm! Rengeteg fűszer, főleg Cayenne bors okozta gyomor nyálkahártya felmaródást, hogyan lehet visszafordítani? És alkalmazható e a...
Vélemény kérés
Üdv! Gyomorkapszulás vizsgálatom volt, melyből kiderült apróbb fekélyek látszódnak a vékonybél végén. Kaptam egy gyomorsav lekötőt, ami a...
sovány vagyok hizni szeretnék
Tisztelt Doktor Úr! Az utóbbi 2 évben 6kg ot fogytam valószinüleg azért, mert nem tartottam a reflux diétát, minden héten emiatt egy nap legalább...
Veres nyálka szellenteskor
Tisztelt Doktur Ur! Az alabbi tünetek alapjan milyen problema allhat a hatterben? 35 eves nö vagyok, gyermektelen. Ülö foglalkozast vegzek, legalabb 10...
Sörélesztő intolarencia
Tisztelt Doktor Úr! Haspuffadás és fokozott gázképződéd miatt végeztettem egy étel intolarencia tesztet amiben a következő eredményeket kaptam...