• Magas májenzim

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztlet doktornő.Kérdésem az lenne, hogy több laborvizsgálatot csináltak nálam, és a ggt érték500, 900, 700, 1143, 900, volt. Mindig azt mondták, hogy az alkohol okozza. Mikor ez az orvosnál felmerült, akkor mondtam, hogy két pohár pezsgőt, és egy felest ittam vérvétel előtt, vagy vasárnap négyen iszunk meg, egy 7, 5dcl bort. Akkor azt mondták, hogy ez kevés mennyiség, nem okozhat ilyen problémát.Olyan helyen dolgozom, ahol vegyszert használok.Semmilyen fájdalmam nincs.Csináltak hasi ct-t, hasi uht-t. A hasi ultrahangon megállapították, hogy a vastagbél fala, 8cm hosszan kökrkörösen enyhén vaskosabb.Gondolta tumorra, de az eredmény negatív lett. Az is kiderült, hogy bélgyulladásom van.Kérem segítségét. Tisztelettel:Csaba

        Dr. Molnár Dóra válasza a magas májenzim témában

        Tisztelt Kérdező! Javaslom, hogy májspecialistához (hepatológus) forduljon a továbbiakban. Nagy kórházakban, egyetemi központokban találhatók ilyen szakemberek. A GGT jelentősen magasabb valóban, és Önnek igaza van, nem csak alkohol okozhatja. Fontos lenne ismerni a többi labor leletet is. Mindenképpen kell jónéhány vizsgálat amivel mind az ok, mind az esetleges teendő meghatározható. A vizsgálatig zsírszegény, könnyen emészthető étrend és teljes alkohol tilalom javasolt a további romlás elkerülésére. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. MOlnár Dóra


        Kérdés: 2019. január 28., 11:52; Megválaszolva: 2019. január 30., 22:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.