Légúti megbetegedés téma

A füldugulás okai

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

A füldugulás rendkívül gyakori tünet, a legtöbb esetben igen zavaró, de ritkán akár fájdalmas is lehet. A füldugulás nem betegség, hanem többféle betegség vagy probléma következtében kialakuló tünetről van szó. Ennek megfelelően kezelését csak orvosi vizsgálat után lehet elindítani, ha a füldugulást kiváltó okot sikerült azonosítani.

Inhalálás: évezredek óta segít a téli betegségek leküzdésében

DRportal, WEBBeteg

Rózsa, ásványi anyagok, sós víz, eukaliptusz és ópium - még ha elsőre furcsán is hangzik, mindegyik az inhaláláshoz kötődik. Az emberiség története során a különböző népcsoportok, más-más gyógynövények és főzetek hatásában hittek. Ezek közül sokat ma már nem szívesen alkalmaznánk, van azonban olyan, ami évezredek elteltével is megállja a helyét.

Köhögés - mikor forduljunk feltétlenül orvoshoz?

WEBBeteg

A légutak és a torok enyhe gyulladása, ingerlése köhögést okozhat. Ez a reakció azáltal keletkezik, hogy az irritált idegek jelzik az agy számára, hogy az irritáló tényező megszüntetése intenzív levegőkiáramlást igényel.

Mi van a szobánk levegőjében? Nem mindegy!

Orvostkeresek Egészségmagazin

A belső levegő minőségét több tényező határozza meg. Az első és azonnal észrevehető különbség, ha a lakásban élők a zárt falak közt dohányoznak. A dohányfüst több száz mérgező anyagot tartalmaz, mely a levegőbe kerülve már a nem dohányzók egészségét is veszélyezteti.

Megtalálhatták az első bizonyítékot: tevéről terjedt emberre a MERS

MTI

Megtalálhatták az első bizonyítékot: tevéről terjedt emberre a gyakran halálos fertőzést okozó MERS-koronavírus - derült ki egy új kutatásból.

A gyerekszoba levegője és a légzőszervi betegségek

Orvostkeresek Egészségmagazin

A tél beköszöntével az idő hűvösebbre fordul, a nappalok rövidebbek, így több időt töltünk a lakásban, négy fal között. A légúti és allergiás megbetegedések szempontjából fontos, hogy a szobalevegő minősége megfelelő legyen.

Karácsonyfa-szindróma

MTI

A lakásban felállított karácsonyfákon képződő penészgombák számtalan egészségügyi panaszt, köztük asztmás légzést, köhögést, álmatlanságot és légszomjat is okozhatnak - figyelmeztetnek amerikai kutatók.

Iszapömlés - Nem nőtt a légúti megbetegedések száma Devecserben

MTI

Nem állapítottak meg növekedést a légúti megbetegedések számában Devecserben - közölte a megbízott megyei tiszti főorvos.

Tovább nő az asztmás betegek száma

MTI

Az Egyesült Államok járványügyi hatósága, a CDC adatai szerint 2001 és 2009 között újabb 4,3 millió amerikainál diagnosztizáltak asztmát.

Két amerikai kórházat lezártak

Független Hírügynökség

Az Egyesült Államokban két kórházat átmenetileg vesztegzár alá helyeztek szombaton, miután többen ismeretlen anyag okozta megbetegedéssel jelentkeztek Saint Louis város (Missouri állam) egészségügyi intézményeiben.