Asztma vagy állandó gyulladás?

Tisztelt Dr bő! 1éves kisfiam másfél hónappal ezelőtt megfazott legalábbis azzal indult! Szárazak köhögött kapott sinrcod cseppet meg fenistil cseppet de nem javult hanem hurutosra vált a köhögés meg hörgött nagyon vissza mentünk az orvoshoz aki adott neki antibiotikumot sumamedet meg sinupret kötetőt helyre hozta 1hetig nem volt gond. Egy hét múlva újra kezdődött minden köhögött hurutosan meg hörgött a dr nő fel irt nurofent a torkara meg theophillynes kupot semmi javulás 1het múlva vissza vittem kapott megint antibiotikumot szumetrolim plusz költhető és este calcimusch nem történt javulás ez volt május 8-ÁN aztán május 17-én hajnalba be fulladt a kisfiam sípolt kapkodta a levegőt be vittük a kórházba ott 3nsl után ki engedtek minket kapott szteroidos infúziót, ventolinos inhalalas, berodual inhalálás, inj.metilprednisolon és este reggel kaoszulaba egifilint. Meg állapítottak nála hogy heveny bronhchitise van. Haza jöttünk három napig kell szedje az egifilint ez vasárnap volt mikor haza jöttünk hétfőn megint hörgött viszem a házi orvoshoz mutatom a záró jelentést meg nézi s fiam közli hogy be van gyulladás a titka ezért horog kapott augmentin szuszpenzió meg theophillynes kupot mondta adják neki és köptetőt. Ugyan úgy horog a kisfiam igaz nem fullad de hörög. Lassan 2 hónapja tart ez az egész teljesen tanácstalan vagyok. Ezért is írtam önnek hátha tud valami okosat mondani. T várom válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a légúti megbetegedés témában

Kedves Kérdező! A hörgést gyakran a garatban fityegő, le-fel mozgó váladék okozza. Kiszívni nehéz, de a légutak felé vezetődik ez a hang. Mindazonáltal jó lenne egy laborvizsgálat a gyulladás jellegének, mértékének megállapítására, egy mellkas röntgen, esetleg egy torokváladék tenyésztés, hogy milyen kórokozó okozza a gyulladást és egy gyermek tüdőgyógyászati vizsgálat. Nem tudom gyermekének nincs e refluxa, ennek is érdemes lenne utána járni. A gyomorból a garatba, majd onnan a légutakba folyó gyomorsav is okozhat ilyet. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2017. május 24., 12:12; Megválaszolva: 2017. május 27., 21:36
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél