• Légúti megbetegedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr nő, a kérdésem az lenne már hónapok óta van egy tünetem, időközönként krákogok, nagyon nehezen sikerül felköhögnöm fehér áttetsző nyákos váladékot. utána nyállal megtelik a szám, folyik a könnyem. Nem vagyok megfázva tiszta az orrom köhögni sem köhögök naponta kb 3 alkalommal jelentkezik , kapar a torkom, és annyira ráragad ez a nyákos váladék, hogy alig bírom felkrákogni-köhögni. A sok nyáltermelődésem miatt, megjelent a számban az alsó állkapocsnál egy csomó voltam nyálkő gyanújával többfelé CT-n. Nem igazolták, ez a tünet lassan egy éve tart. Nem merek közösségbe menni mert nem tudom mikor jelentkezik a torok kaparásom, ami azonnali nyálképződést okoz.Nem vagyok alergiás nézték több mindenre.Pacemakeres vagyok 5 éve, de ennek biztos nincs köze. Nem tudnak az orvosok mit kezdeni velem. Neurológiára küldtek de nincs semmi bajom. A tüdőmet tisztának érzem, jó a légzésem, nincs zöldes színű slejm. Ez valami más. Tisztelettel várom a válaszát. Szabó Antalné Bp. mail: [email protected]

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a köhögés, köpetürítés témában

        Kedves Eszter! Panaszai elsősorban krónikus hörghurutnak felelnek meg. A fokozott légúti váladék csökkentését és ennek felköhögését belégző szerekkel, inhalálással lehet orvosolni. Azt javaslom, keressen fel egy tüdőgyógyászati rendelést. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2019. május 13., 11:57; Megválaszolva: 2019. május 15., 06:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! idős édesanyám 2014 óta jár a Tüdőgondozóba ellenőrzésre évente 1-2 alkalommal. Allergiás asztmát, COPD II.-t és tüdőtágulatot diagnosztizáltak nála. Gyógyszereket Seredite Discus 50 ug 2*1, Lordestin 5 mg 1*1 és...