Kiégés téma

Megváltozott az értékrendje? Vigyázzon, hamarosan kiég!

DRportal

Az emberekkel foglalkozó szakmák többsége magában hordozza a kiégés veszélyét. Mit gondol, Ön veszélyeztetett? És vajon a kiégés melyik fázisában tart? Ismerje meg a kiégés szakaszait, és tudja meg, hogy mit tehet a különböző szakaszokban a kiégés ellen!

Amikor túl sok a stressz

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Ön is egy aktív ember? Akkor bizonyára tudja, mekkora örömet jelent a családdal és barátokkal töltött idő, egy új munkahelyi feladat vagy a bevásárlás. Néha mégis úgy érzi, hogy a fejére nőnek a teendők? Ismerje meg a határait, hogy a stressz ne keseríthesse meg a mindennapokat!

A kiégés szindróma

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos

A kiégés (burnout) szindróma sokat vizsgált jelenség, amely azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el, akiknek munkájukhoz az átlagosnál sokkal nagyobb mértékű empátiára van szükségük (orvosok, ápolónők, szociális munkások, pedagógusok stb.).

A kiégés első jelei

Ötvenenentul.hu

A kiégés mindenkit érinthet teljesen függetlenül attól, hogy mit dolgozik, sőt sokszor attól is, hogy dolgozik-e egyáltalán.

10 egyszerű tipp a stressz csökkentéséhez - Próbálja ki!

Orvostkeresek Egészségmagazin

A stressz nem automatikusan vezet kiégéshez. A kimerültség, a kiegyensúlyozatlanság és a reménytelenség érzése elkerülhető, ha teszünk is ezért.

A megfelelő sportág kiégés vagy depresszió esetén

WEBBeteg - Vasas Ferenc, fordító

A stern.de megkérdezte Christine Graf sportorvost és sporttudóst, hogy milyen sportágakat lehet kisebb akadályozottsággal vagy betegséggel is gyakorolni. A szakértő elmagyarázza, pontosan milyen hozadéka van a sportnak, milyen gyakran kellene edzeni, milyen sportágak nem ajánlatosak bizonyos betegségeknél és hogy mire kell még ügyelni a szabadidejükben sportolóknak.

Hogyan kerüljük el a burn out szindrómát?

Positive Communications Kft

Közel 10 százalékkal volt magasabb idén a szeptemberi vendégéjszakák száma a főszezonnak hitt augusztusihoz képest.

Burnout teszt

Kiégés

A kiégés vagy burnout a hosszútávú érzelmi megterhelés, a stresszhatások következtében létrejövő fizikai-érzelmi-mentális kimerülés. Töltse ki tesztünket és állapítsa meg szenved-e hasonló problémában.