Keresztcsont téma

Tarlov-ciszta - Tünetek és kezelés

WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit

Tarlov-ciszta

Szinte alig van köztünk néhány olyan szerencsés, aki még soha nem érzett enyhébb-súlyosabb, hosszabb-rövidebb ideig tartó deréktáji fájdalmat. Ennek a tünetnek a hátterében számos, különböző súlyosságú kórkép állhat, ezek között egy viszonylag ritka, de aránylag jól kezelhető elváltozás az úgynevezett Tarlov-ciszta.

SI ízületi blokk

WEBBeteg

A SI-ízület (articulatio iliosacralis: keresztcsont-csípőcsont ízület) blokkja olyan mozgáskorlátozottság, melyet hirtelen mozdulat, fokozott izomterhelés, nehezebb súly hirtelen emelése, belső szervi zavar, tartós ülőmunka okoz.

Medence részei

Medence,Keresztcsont,Csípő

Az alsó végtagok függesztőöve a keresztcsonttal együtt alkotja a medenceövet. A medencecsont része a csípőcsont, az ülőcsont és a szeméremcsont. A medence kapcsolja a gerincoszlophoz a végtagvázat.

A nyolcadik életévben kezdődik meg a három csont egységes medencecsonttá való összeforradása, ami csak a nemi érést követően fejeződik be. A zárt sacro-iliacális ízület biztosítja a csípőcsont nagy stabilitását.

A combcsont fejének befogadására a medencecsont három részének találkozásánál mély ízületi gödör található.

Keresztcsonttáji fájdalom

Orvos valaszol - Dr. Plósz János

tisztelt doktor Plosz jános dr ur! a problémám 3 honapja tart! középtáji alhasi tompa fájdalom! nögyogyász gyulladást állapitott meg, klion kuppal kezelte! elmult, majd 2 hét kb és ujra kezdődött keresztcsonttáji fájdalommal együtt! ez inkább ül

Keresztcsont?

Orvos valaszol - Dr. Szamosi Szilvia

5 hónapja szültem, császármetszéssel! Így 5 hónap után is fáj a szeretkezés. Felkerestem a nőgyógyászom ezzel a panasszal, aki a vizsgálat után azt mondta a hüvelyemmel és a méhemmel semmi baj nincs, hanem a keresztcsontom fáj, ami a baba kihordásak