Terhesség - keresztcsont fájdalom?

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! 13 hetes kismama vagyok. Az elmúlt időszakban néha-néha éreztem egy picit kellemetlen érzést a fenekem bal oldalán, talán a farokcsont környékén, inkább amellett. Az elmúlt 5 napban azonban nagyon megerősödött a fájdalom és felállás / felkelés után belenyilall majd járás közben is érezhető fájdalom lesz úrrá. Olyasmi, mint amikor becsipődik valami és hirtelen késszúrás szerű fájdalom kísérné. Jeleztem a védőnőnek, aki azt mondta, hogy ez a keresztcsonti fájdalom és nem kell tőle megijednem. Néha azonban annyira belenyilall, hogy szinte sántikálva tudok csak menni. A kérdésem az lenne, hogy mivel tudnám enyhíteni a fájdalmat, illetve meg fog-e szűnni? Tényleg a szalagok nyúlása miatt van ez? Nem lehet baja a babának? Védőnőm javasolta a kinezio tape szalagot, amit holnap fel is tesz nekem egy szakértő hölgy. Várom szíves válaszát, Köszönettel, Zsóka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Terhesség-keresztcsont fájdalom? témában

Tisztelt Hölgyem !

A tünetek alapján inkább porckorong , vagy érzőideg -/feltehetően /-átmeneti zavarról lehet szó ,mely a magzatra nem jelent veszélyt, de tekintettel az elkövetkezendő várandósági hetek fokozatosan nővekvő medence és gerincterhelésére a még időben elvégzett neurológiai vizsgálatot javasolnám a helyzet tisztázására. Természetesen a képalkotó eljárások mellőzendők, de a fájdalomcsillapitás borogatás, ülőfürdők formájában megengedett, valamint minimális gyógyszeres kezelés is- ha nagyon szükséges-

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2021. február 01., 10:06; Megválaszolva: 2021. február 07., 10:07
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Leletelemzés
Ellenanyag pozitív
Belső méhszájon tölcsérjel
Terhesség bekövetkezhet e
Streptococcus