Közlekedés téma

Úton az iskolába: Tanácsok a biztonságos megérkezéshez

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-08-22 18:03
Közlekedés
Statisztikák szerint minden hatodik közlekedési baleset, amelyben gyermekek érintettek, az iskolába vezető úton következik be. A megfelelő viselkedés, magatartás azonban tanulható! 8 fontos tanácsot gyűjtöttünk össze, amelyek segítségével felkészítheti gyermekét a biztonságos közlekedésre.
A nagyobb autóbusz-állomásokon is ellenőrzi a rendőrség a közegészségügyi előírások - például a maszkviselési kötelezettség - betartását a jövő héten, mert az elmúlt időszakban egyre többen utaznak maszk nélkül - közölte a Volánbusz Zrt. augusztus 21-én az MTI-vel.

A mozgáskorlátozott emberek önálló életvitelének lehetőségeiről

Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége - 2017-09-26 05:21
Az önrendelkező élet alapvető eleme, hogy a mozgássérült emberek szabadon eldönthessék: hol, kivel és hogyan akarnak élni, önálló életükhöz pedig milyen közösségi szolgáltatást, támogatást szeretnének igénybe venni.

Vigyázat, vadveszély! - A mentők figyelmeztetése

Országos Mentőszolgálat Alapítvány - 2014-08-13 12:05
Tiszafüred és Kócsújfalu között egy személygépkocsi vezetője, elmondása szerint a kormányt egy vaddisznó miatt félrekapva járművével árokba hajtott, az autóban egy nő megsérült. Az eset kapcsán a mentők felhívják az autóvezetők figyelmét a fokozott vadveszélyre!

A szívroham és a légszenyezettség kapcsolata

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2010-08-05 23:17
A nagymértékű közlekedési levegőszennyezésnek való kitettség a szív-vagy tüdőbeteg emberek esetében szívritmus csökkenés változással társul, amely a hirtelen szívinfarktus okozta halál kockázati tényezője, állítja egy új tanulmány.