Közlekedés téma

Úton az iskolába: Tanácsok a biztonságos megérkezéshez

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos

Statisztikák szerint minden hatodik közlekedési baleset, amelyben gyermekek érintettek, az iskolába vezető úton következik be. A megfelelő viselkedés, magatartás azonban tanulható! 8 fontos tanácsot gyűjtöttünk össze, amelyek segítségével felkészítheti gyermekét a biztonságos közlekedésre.

Az állomásokon is ellenőrzik a maszkviselési kötelezettség betartását

MTI

A nagyobb autóbusz-állomásokon is ellenőrzi a rendőrség a közegészségügyi előírások - például a maszkviselési kötelezettség - betartását a jövő héten, mert az elmúlt időszakban egyre többen utaznak maszk nélkül - közölte a Volánbusz Zrt. augusztus 21-én az MTI-vel.

A mozgáskorlátozott emberek önálló életvitelének lehetőségeiről

Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége

Az önrendelkező élet alapvető eleme, hogy a mozgássérült emberek szabadon eldönthessék: hol, kivel és hogyan akarnak élni, önálló életükhöz pedig milyen közösségi szolgáltatást, támogatást szeretnének igénybe venni.

Vigyázat, vadveszély! - A mentők figyelmeztetése

Országos Mentőszolgálat (OMSZ)

Tiszafüred és Kócsújfalu között egy személygépkocsi vezetője, elmondása szerint a kormányt egy vaddisznó miatt félrekapva járművével árokba hajtott, az autóban egy nő megsérült. Az eset kapcsán a mentők felhívják az autóvezetők figyelmét a fokozott vadveszélyre!

Kínai orvosok szerint a rossz vezetés betegség

drportal.hu

A kínai orvosok a közlekedési balesetek enyhítésének érdekében, megpróbálják betegségként kezelni az országra jellemző rossz autóvezetési technikát.

A légszennyezettség is közrejátszik a gyermekkori asztma kialakulásában

MTI

A légszennyezettség ugyanolyan súlyos tényezőként játszik közre a gyermekkori asztma kialakulásában, mint a passzív dohányzás - derült ki egy tíz európai városra kiterjedő új tanulmányból.

A szívroham és a légszenyezettség kapcsolata

WEBBeteg - T.A.

A nagymértékű közlekedési levegőszennyezésnek való kitettség a szív-vagy tüdőbeteg emberek esetében szívritmus csökkenés változással társul, amely a hirtelen szívinfarktus okozta halál kockázati tényezője, állítja egy új tanulmány.