Körömgomba téma

Atlétaláb, lábgomba, körömgomba, tyúkszem - Bőrbetegségek a lábon

WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász - 2023.01.29. 11:33
Körömgomba
A cipő viselése védi a lábat a külső hatásoktól, ugyanakkor számos betegség (lábgomba, tyúkszem) forrása is lehet. A láb anatómiai és bőrgyógyászati szempontból szorosan kapcsolódik a kézhez, ezért számos bőrbetegség a kézen és a lábon egyidejűleg jelentkezik, mint például a pikkelysömör és az ekcéma.

Nyáron gyakoribb a gombásodás - Napgomba és atlétaláb

Oxgen Medical - Dr. Kalas Diána, bőrgyógyász - 2022.08.03. 22:03
Ma Magyarországon a lakosság 60-70 százalékának van valamilyen gombás eredetű panasza, ezen belül a körömágyon megjelenő fertőzés az egyik leggyakoribb: nagy esély van rá, hogy legalább egyszer életében mindenki átesik egy ilyen problémán.

Mi a különbség a körömgomba elleni készítmények között?

WEBBeteg - Dr. Gócs Nelli, Magyar Zsuzsa - 2022.07.08. 04:03
Körömgomba
A körömgomba egy nagyon makacs fertőzés, mely érintheti a lábujj és a kéz körmeit is. Számos olyan, vény nélkül kapható készítmény reklámjával találkozhatunk, melyek gyors megoldást ígérnek a körömgomba-fertőzés felszámolására. Mit kell tudni ezekről a készítményekről, mi alapján választhatunk?

A körömgomba tünetei és kezelése

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2022.05.17. 16:03
Körömgomba
A körömgomba egészséges felnőtteknél is kellemetlen, legyengült betegeknél azonban komolyabb problémákat is okozhat, ezért mindig fontos a tünetek felismerése és a fertőzés kezelése.

Körömkaparék-vizsgálat és sebváladék-tenyésztés

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2021.12.07. 22:03
A körömkaparék vizsgálata akkor indokolt, ha felmerül a köröm gombás fertőzésének gyanúja. Sebváladék-tenyésztést abban az esetben szükséges végezni, ha a sebek gyógyulását fertőzés nehezíti.

Harc a gombák ellen - A gombaellenes szerekről

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész, Dr. Sarkadi Adrien, infektológus - 2021.11.08. 03:03
Gombaölő
Bizonyos gombákat ugyanúgy az egészséges szervezet részének tartunk, mint a bélbaktériumokat, melyekkel egészséges immunitású szervezetünk úgy képes együtt élni, hogy számára nem fenyegetnek betegséggel. Az immunrendszer gyengülése vagy egy véletlen sérülés azonban kaput és lehetőséget nyithat a gombafertőzések kialakulásához.

Gombás fertőzés - Kezelés nélkül veszélyessé válhat

Oxygen Medical - Dr. Pellion Szilvia, bőrgyógyász - 2021.09.05. 15:05
Nyáron különösen sokan szenvednek a gombás fertőzésektől. Hazánkban a lakosság 60-70 százalékának van valamilyen gombás eredetű panasza, ezen belül a körömágyon megjelenő fertőzés elterjedése 15-50 százalékos. A hatékony kezelésről és a megelőzésről beszélt dr. Pellion Szilvia, bőrgyógyász.

A körömgomba tünetei és a hasonló tünetekkel járó betegségek

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2020.09.14. 14:35
Körömgomba
A körömgomba tünetei a fertőzés típusától függően változóak. A fertőzés lehet kellemetlen, de általában fájdalmatlan. A fertőzés általában a körömszéleken vagy a körömágyban kezdődik, de jelentkezhet a köröm felszínén is, illetve érintheti az egész körmöt.

Podológia - fókuszban a láb egészsége

Több mint TestŐr - 2019.11.05. 14:09
A lábunk az egész testünket cipeli, mégsem fordítunk rá elég figyelmet! Pedig a deformitások kezelése, egy gombás köröm vagy éppen egy diabéteszes láb ápolása megfelelő szaktudást és különleges eszközparkot igényel!

Fényterápia a körömgomba kezelésére

Több mint TestŐr - 2018.09.12. 16:07
Korábban a körömgomba eltüntetésére minden esetben gyógyszeres kezelést ajánlottak, akár ecsetelő, akár szájon át beszedhető formában. Sajnos ezek a kemikáliák igen megterhelik a májat és az egész szervezetet. A fényterápia használata esetén a speciális fény csak és kizárólag a gombafonalakat és a baktériumokat támadja meg, így teljes biztonsággal akár gyerekeknél is alkalmazható ez a körömgomba kezelési mód.
Szép kezekkel, ápolt körmökkel az ember mindig mindenütt jó benyomást kelt. A körmök szembeötlő elváltozásai mögött viszont betegségek bújhatnak meg. Például a hasadt köröm akkor képződik, ha a szervezet hiányt szenved egyes ásványi anyagokban.

Körömgomba kezelése terhesség alatt

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2015.08.12. 17:25
Terhesség alatt és szülés után sok körömgomba ellenes szer nem szedhető. Mit tehetnek a leendő és a fiatal anyukák a betegséggel szemben?

Lábgomba teszt

2011.07.13. 15:37
A lábgomba egy nagyon gyakori fertőző betegség. A lábgomba-fertőzés rizikója megbecsülhető az alábbi teszt kitöltésével.

Köröm és bőrgomba

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009.12.05. 13:15
T. Doktornő! Testvérem állandóan vizes munkát végez, /buvárokkal dolgozik és akezén minden körme gombás sőt már a kézfejére is átterjedt.a bőre kifehéredett. Nem meg orvoshoz mivel a kezlés után ismét visszajött. Kérdésem lehet e otthon gyógyszerese

Köröm gomba

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2009.10.10. 21:06
  Üdvözlöm, megállapították, hogy körömgombám van, ez a diagnozisom: Mikroba  Saccharomyces cerevisiae. Szeretném tudni, hogy melyik gyógyszer jó, és milyen gomba ellenes készítménnyel kezelhetném külsőleg is? Ez a gomba fajta veszélyes

Körömgomba és spray

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009.09.10. 10:17
A lábkörmömeim (öregujj, 2. ujj, kis ujj) elég vastagok. A 2. ujjam hosszabb is, emiatt kissé visszahajlik a cipőben (mintha kapaszkodnék). Olvastam, hogy az állandó nyomásnak kitett köröm is megvastagodhat, ami nem feltétlen jelent gombásságot.

Lábköröm gomba

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009.09.07. 14:56
Kedves Doktornő/Doktorúr! Minden évben, tavasszal a lábkörmeimet ha belakkozom, rá 2-3 hétre elkezdenek elfeketedni, főleg a körmök oldalán, olyan, mintha a köröm elkezdene elválni a bőrtől.. voltam bőrgyógyászaton, kaptam rá ecsetelőt, de ne

Körömeltávolítás

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009.07.02. 11:27
T. Dr.! Azt szeretném kérdezni, hogy le kell-e vetetni a lábujj körmömöt a teljes gyógyulás érdekében, nől-e azután újra egészséges köröm? Ugyanis több, mint 10 éve, gombás az egyik körmöm, kezeltem már 3 turnusban is Diflucan gyógyszerrel, ecs

Körömgomba: nem akar leesni

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2009.05.27. 09:45
Tisztelt doktor úr. Az anyukámnak két éve van körömgombája és nő nem akkar leesni sőt fáj is.Orvosnál még nem járt, de egyszer már leesett, de azóta nem., Mint orvos szeretnék érdeklődni mit szoktak csinálni. Köszönettel Borsóné Vámospércsről

Körömgomba -, hogyan kezelem helyesen a körmöt?

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2009.05.04. 22:28
Tisztelt Doktornő! Most végeztem pedikűr tanfolyamon, szeretném ezt a szakmát végezni. Mivel már több vendégen gyakoroltam, rájöttem, hogy a körömgomba a legelterjedtebb a vendégek körében. Szeretnék nekik segítséget nyújtani, bár elviekben nem

Körömgombára megoldás

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség - 2009.04.16. 14:40
Tisztelt Webdoktor! A következő lenne a probléma. A barátommal nagyon régóta együtt vagyunk, de előttem sose vette le a zokniját. Nem értettem mért. Kérdeztem, de nem akarta elmondani. Azt hittem lábszagprobléma miatt, de nem. Kiderült, hogy va

Körömprobléma

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2008.10.06. 17:40
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Segítségét szeretném kérni köröm problémámmal kapcsolatban. Kb két éve jelentkezik folyamatosan, a jobb kezem ujjain. A köröm szélén, vagy a körömágynál sárgás-barnás elszíneződéssel kezdődik (van, hogy az egész köröm ilyen l

Körömgomba -, mennyi ideig tart a gyógyszer hatása?

Orvos valaszol - Dr. Gál Mónika - 2008.05.29. 09:36
Tisztelt Doktor nő/úr! Kérdezni szeretném, hogy a lamisil tablettát a teljes gyógyulás végéig (köröm lenövéséig) kell-e szedni? Ha mégsem, akkor, mennyi ideig tart a hatása a gyógyszernek a körömben? Válaszát nagyon köszönöm! Üdvözlettel.