Körömgomba

Kedves Doktor Nő! Most kezdtem el szedni az Orungal tablettát napi 2x2 adagban, körömgombára. Kérdéseim: - ha a páromnak is van körömgombája és ő nem kezelteti, akkor visszafertőződhetek én tőle? (nyál, testnedv révén illetve pl. lepedő?) - nem volt gombavizsgálat, ha lett volna, akkor nagyobb bizonyossággal lehetett volna hatásos gyógyszert választani? (mert említve lett, hogy ha nem hat, akkor váltunk majd) - a gyógyszer ismertetőjén azt olvasni, hogy körömgombára 3 havi kezelést ajánl, a doktor nő 8-10 hónapot említett. Jól hallhattam ezt? Mivel elég erős gyógyszer ez, nyilván a minimális ideig szeretném szedni. - mindenféle mellékhatás esetén abba kell hagyni a gyógyszert? Köszönöm válaszát, Tisztelettel, M. J.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza körömgomba témában

1. ha a párja nem kezeli a körömgombáját, sajnos Ön is visszafertőződhet (főként a fürdőkádból és szőnyegekből)

2. az Orungal a legszélesebb spektrumú antimycotikum, valószínűleg jó lesz Önnek is

3. 3 hónap a minimum kezelési idő körömgomba esetén, de néha szükség van 8-10 hónapra is

4. ha mellékhatás jelentkezik, abba kell hagyni a gyógyszerszedést

Kérdés: 2021. március 22., 21:53; Megválaszolva: 2021. március 23., 17:45
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Fogamzásgátló-szüneteltetés
Kiütések a tenyéren