Jóindulatú daganat téma

Mióma vagy méhpolip?

WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
2022-05-23 14:33

A mióma a női szervezetben kialakuló leggyakoribb tumorféleség: egyes statisztikák szerint a nők csaknem 25 százaléka érintett. A méhpolip szintén meglehetősen gyakori, sokakat érintő, jóindulatú elváltozás, a méhet bélelő nyálkahártya kóros túlburjánzása. Mik a legfőbb különbségek a két állapot között?

A mióma tünetei és következményei

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
2022-03-03 07:33
Mióma

A mióma legtöbbször tünetmentesen növekszik, és rutin nőgyógyászati vizsgálat során fedezi fel az orvos. Azonban jelenléte az esetek mintegy 10 százalékában vezethet enyhébb és súlyosabb tünetek megjelenéséhez is.

A jóindulatú emlődaganatok

WEBBeteg összeállítás - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász, Dr. Baki Márta, onkológus, Dr. Balázs Anna, onkomplex.hu
2019-04-08 18:33
Mellrák

Az emlőműtétek egyharmada jóindulatú elváltozás, kétharmaduk rosszindulatú elváltozás miatt történik. Természetesen a jó- vagy rosszindulatúság kérdésének az eldöntéséhez szövettani vizsgálat szükséges.

A lipóma (zsírdaganat) - Csomó a testen

WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi
2018-09-05 13:01

A lipóma (zsírdaganat) egy zsírszövetből álló jóindulatú tumorféleség. Ha észrevesz egy csomót a teste bármelyik felületén, forduljon mielőbb orvoshoz, hogy kiderüljön, valóban a jóindulatú lipómáról van-e szó vagy más daganatféleség okozza a csomót.

A mióma diagnosztizálása

WEBBeteg összeállítás, Lektorálta: Dr. Kiss György, szülész-nőgyógyász
2018-09-03 20:57

A méh simaizomzatából kiinduló jóindulatú daganat, a mióma az egyik leggyakoribb elváltozás a reproduktív korban levő nők körében. Hogyan állítható fel a diagnózis?

A jóindulatú bőrdaganatok

WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
2017-06-15 07:38

A bőrön nagy számban fordulnak elő jóindulatú elváltozások, melyek idővel növekedhetnek, panaszt okozhatnak, és kis százalékban jellegük megváltozhat. Átalakulásukhoz több tényező - mint a krónikus napfényártalom, mechanikai irritáció, sugárzás, vegyi anyagok - járulhatnak hozzá.

Subarachnoidealis ciszta - Mi az?

WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
2009-05-24 17:35

"CT-én a következőt írták: a jobb féltekében, temporálisan leírt elváltozás a CT morphologiai kép alapján inkább kis subarachnoidalis cisztának felel meg. Mit jelent ez?" A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Kilenckilósra nőtt a tumor

Független Hírügynökség
2008-12-27 10:13

Óriásdaganatot távolítottak el egy betegből a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban - írja a Kisalföld. A lap értesülései szerint bár maga a műtét nem számít szenzációnak, a kilenckilós tumor nagyon ritka.

9 kilós daganat egy 45 éves nő testében

Független Hírügynökség
2008-08-23 00:00

Három hónap alatt csaknem 9 kilós tumor fejlődött ki egy 45 éves horvát nő testében. Nada Basar azt állítja, hogy előszőr sérvnek hitte a daganatot, fájdalmat azonban nem érzett.

Jóindulatú daganatok

Orvos valaszol - Dr. Deli Tamás
2009-10-23 22:04

többször operáltak, jóindulatú idegdaganattal, eltávolítják, majd kiújjul.utolsó operációm, idén márciusában történt, hasnyálmirígyen, májkapuban, májban, baloldali aortán, veseerekig leérő, gerinc előtt lévő daganatok, a májból rádiófrekvenciával ég