Parotis jóindulatú daganat

Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Körülbelül 7 hónapja a fültő mirigyben észrevettem egy kis csomót, melyből citológiai, mintát vettek. A vélemény a következő volt: A cytomorfológia alapján az elváltozás benignos nyálmirigy tumornak tartható, melynek pontos szöveti típusa a látottak alapján nem megítélhető. Diagnózis: Parotis jóindulatú daganata. A daganat az ultrahangos kontrollok során nem változott. (a legnagyobb átmérője kb. 3 cm) A kérdésem az lenne, hogy milyen szövődményei lehetnek a műtétnek, illetve annak ha nem műttetem meg. Én nem akarok belemenni, a műtétbe, legalábbis még most. Két pici gyermekem van. Ön mit javasolna? (Panaszom nincs miatta). Melyiknek van nagyobb kockázata? Egyenlőre a kérdéseimre választ sehonnan nem kaptam. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Zaránd Rajmund válasza fültő mirigy műtét témában

Tisztelt Asszonyom! Látatlanban annyit tudok csak mondani, hogy hazánkban a Péterfy Kórház és a Flór Ferenc Kórház rendelkezik nagy tapasztalattal ezügyben. Az itteni teamektől kérjen vizsgálatot és véleményt.

Megválaszolva: 2013. május 29.

Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet

Törzs és hasi izom panasza
Szeretnék segítséget és tanácsot kérni, mert teljesen el vagyok keseredve a tünetem miatt. Kórelőzményem: kb. 2,5 éve nehéz tárgyat kellett mozgatnom, és a...
Bélelzáródás műtét után
Üdvözlöm! Június végén kerültem kórházba hasi fájdalommal, még aznap megműtöttek (bélelzáródás miatt)."beteget egy napos panaszok széklet, szélmegállás...
Vakbélműtét felépülés
Kedves Doktor Úr! 27 éves, sportos (heti 4 edzés) férfi vagyok. Egy héttel ezelőtt estem át laparoszkópos vakbélműtéten, semmilyen komplikáció nem lépett...
Felkartörés velöűrszegezéssel
Tisztelt Doktor Úr/Nő 2022 októberében volt egy elesésből származó felkartörésem, amit velőűrszegezéssel rögzítettek. Már túl vagyok 30 gyógytornán, könyk...
Combizomsérülés utáni lábfájdalom
Kedves Doktornő . A panaszom a következő lenne . 7-8 hónappal ezelőtt, otthoni tevékenység közben sarokcsiszolóval belevágtam a jobb oldali combon belső...
PRP utáni vizesedés
Üdvözlöm! Január 13-án térdműtéten estem át porcleválás miatt (Laesio men. lat. gen. l.s.). A műtét utáni 3 héten PRP kezelésen vettem részt, hogy serkentsem...