Iskolatáska téma

Hátfájás a táskától?

Oxygen Medical - Dr. Dobos Márta, ortopédus - 2022-09-10 18:48
Sokan nem is gondolnák, de a felnőtteken kívül a gyerekeknél is komoly problémákat okozhat a nem megfelelő táska. Dr. Dobos Márta, holisztikus szemléletű ortopéd orvos az ínszalagot, az izmokat érintő lehetséges veszélyekről és a biztonságos táskaviselés szabályairól beszélt.

Hogyan válasszunk iskolatáskát?

WEBBeteg - 2022-08-28 04:36
A gyermek egészsége legyen a fő szempont az iskolatáska kiválasztásánál. Milyen szempontok alapján válasszunk?

Az egészséges iskolatáska

WEBBeteg - Dr. Bogdán Aurél, traumatológus, ortopédus - 2022-08-11 09:33
Lassan véget ér a nyár és kezdődik az iskolaidőszak. A legtöbb szülő odafigyel arra, hogy a megfelelő ruházatban, egészséges és kényelmes lábbeliben küldje iskolába gyermekét, de sajnos kevesen fordítanak arra figyelmet, hogy megfelelő iskolatáskát válasszanak a nebulóknak.

A gerincferdülés következménye csípőízületi porckopás lehet

Fájdalomközpont - Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, sebész, fájdalomspecialista - 2022-01-08 07:33
Felnőttkorban sokan vagyunk kénytelenek szembenézni a csípőízületi porckopással, amely gyakran a gyermekkorban kialakuló gerincferdülésre vezethető vissza. Dr. Arnold Dénes Arnold, fájdalomspecialista arról beszél, hogy mit tehetünk akkor, ha már kialakult ez a probléma, hogyan lehetséges a kezelése és a kínzó fájdalom megszüntetése.

Milyen a jó iskolatáska? - Előzzük meg a hátfájást!

WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus - 2021-08-28 09:33
Hátfájás
A rosszul megválasztott iskolatáska oka lehet a hátfájásnak, a rossz tartásnak és hosszú távon a meglévő gerincferdülést vagy gerincbetegségeket is súlyosbíthatja.
Az iskolatáska a gyermek súlyának legfeljebb 10 százalékát érheti el, ami 7 éveseknél hozzávetőleg 2,5 kilogramm - figyelmeztetett Moravcsik Bence ortopéd szakorvos az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában.

Gerincferdülést is okozhat egy rossz iskolatáska

Több mint TestŐr - 2018-06-12 19:07
A gyerekek gerincfejlődésére nagyon vigyázni kell. Egy rosszul kialakított, vagy csak rosszul viselt, megpakolt iskolatáska akár gerincferdülést is okozhat a gyereknél. Az is fontos, hogy a táska állítható hátpárnázatával mindig a gyerekek aktuális magasságához, arányához, ruházatához legyen igazítva a táska, így illeszkedhet a legoptimálisabban, ami nagymértékben hozzájárul a teher megfelelő eloszlásához.

Fontos szempontok az iskolatáska kiválasztásához!

Több mint TestŐr - 2017-08-29 12:15
Az iskolatáska háti részénél az ergonomikus kialakítás a legfontosabb, de emellett a gerincvédő párnázás is fontos. A vállpántok beállítását nem csak az elején kell beállítani, a táskának igazodnia kell a ruházat vastagságához, így érdemes évszakonként utánaigazítani. Fábián Anita kislánya, Lili nemhiába készül modell pályára, korra és nemre való tekintettel részletes tanáccsal szolgált, kihez milyen táska illik.

Ne a trendi iskolatáskát válasszák!

Emineo Magánkórház - 2015-08-11 23:23
Sokan esnek abba a hibába, hogy a gyermek ízlése alapján választanak iskolatáskát, holott a külcsínnel szemben vannak sokkal fontosabb szempontok is. Az ortopéd szakorvos szerint egy fejlődésben lévő szervezet esetében különösen fontos, hogy milyen kialakítású táskát cipel a hátán.
Vége a nyárnak, már csak az utolsó augusztusi napokat élvezhetjük ki, hétfőtől minden iskolában becsöngetnek. A több hónapos vakáció után azonban nagyon nehéz lesz a gyerekeknek visszazökkenni a dolgos hétköznapokba, ráadásul a sok ülés és a nehéz iskolatáska is megterheli a szervezetüket. Egy kis odafigyeléssel azonban elkerülhetőek a mozgásszervi panaszok.
Gyermekeink egészséges életmódjához és a sikeres tanulmányi eredményekhez egyaránt fontos a megfelelő mozgás és a kiegyensúlyozott táplálkozás. Sok gyerek számára az iskolalátogatás nem csak szellemi, hanem komoly fizikai igénybevételt is jelent. (x)

A jó iskolatáska - Orvosi tanácsok

Medipress - 2010-08-10 14:08
Nyakunkon az iskolakezdés. Lassan kezdjük átgondolni, mit is kell még beszereznünk. Ne feledkezzünk meg egy nagyon fontos dologról: az iskolatáska kiválasztásáról.