Internet téma

Az internet átalakítja az agyat

Független Hírügynökség

Az emberi agy - sok ezer évi szünet után - ismét evolúciós változáson megy át, állítja egy híres amerikai idegorvos, Gary Small professzor. Small könyvét szerdán ismertette a legnagyobb lengyel napilap, a Gazeta Wyborcza internetes változata.

Kiváló agytevékenység az internetes keresés

Független Hírügynökség

Amerikai tudósok felfedezték, hogy az interneten való keresgélés segít megőrizni a szellemi frissességet a középkorúak és idősek számára.

Nem elég elektronikus a magyar orvos

Független Hírügynökség

Bár a hazai doktorok mindegyikének van számítógépe, leginkább csak akkor használják, ha diagnózist állítanak fel, vagy receptet készítenek - derült ki egy friss uniós felmérésből.

Népszerű az Internet a patikusok körében

WEBBeteg - Kiss Katalin

Az Internet elterjedtsége és használata magas a patikusok körében - derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb, 200 gyógyszerkiadó és 50 patikavezető megkérdezésével végzett kérdőíves felméréséből.

Orvosok a neten

WEBBeteg - Kiss Katalin

Napjainkban az orvosszakmai kommunikáció egyik kiemelt eszközének számít az Internet - derül ki a Szinapszis Kft. 2007. őszén, 300 háziorvos és 1000 szakorvos megkérdezésével végzett felméréséből, amely az Internet-használat mértékét méri az orvosok körében.