Infektológia téma

Infekciókontroll: MRSA egységcsomagok minden osztályon

WEBBeteg - T. A., újságíró

Van olyan eset, amit nem tudunk kivédeni a meglévő megelőző intézkedések ellenére sem, ilyenkor a legfontosabb cél, hogy megakadályozzuk a fertőzés továbbterjedését. - A kórházi fertőzéseket érintő kérdésekben érdeklődtünk a debreceni Kenézy Gyula Kórház illetékes osztályán.

Ócsai Gabriella: Sherlock Holmes vagyok a Kenézyben

WEBBeteg - T. A., újságíró

Ócsai Gabriella

Negyven év szolgálati idővel hivatalosan jövőre megy nyugdíjba Ócsai Gabriella, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Intézet intézetvezető főnővére, aki mint mesélte: az infektológián kívül az infekciókontroll a legnagyobb terület, amelyet felügyel.

Infektológus: Magyarországon nem nőtt ugrásszerűen a HIV-pozitív betegek száma

MTI

Az elmúlt években Magyarországon a régió számos országával szemben nem nőtt ugrásszerűen a HIV-fertőzések száma, a kiszűrt HIV-pozitív betegek több mint 90 százaléka pedig korszerű kezelésben részesül Szlávik János infektológus szerint.

Védőoltási hét - Felnőttkorban is hasznosak lehetnek a védőoltások

MTI

A gyermekkorban adható és adandó védőoltások mellett nem árt gondolni a felnőttkorban kérhető védőoltásokra is - mondta az Egyesített Szent István és Szent László Kórház infektológiai osztályának főorvosa szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

H1N1 - Újabb áldozat

Független Hírügynökség

Az asszonyt ízületi gyulladással kezelték. November 27-én kapta meg a védőoltást, két nap múlva már lázas lett. December 2-án került kórházba, először Esztergomban kezelték, majd két nap múlva átkerült a Fejér megyei kórház infektológiai osztályára, onnan pedig még aznap az intenzív osztályra.

Infectológia

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Én azt szeretném megtudni hogy az infectológián milyen jellegű betegségeket kezelnek? Köszönöm!