ELISA Biomerieux, Vironistika HIV Ab/Ag INFEKTOLÓGIA

Kedves Doktor Úr/Doktornő! Azügyben szeretnék érdeklődni, hogy OEK által is használatos ELISA (Biomérieux, Vironostika HIV Ab/Ag) negyedik generációs HIV teszt mennyi idő után ad biztos eredményt? Sok helyen 2-3 hetes ablakperiódusról olvastam. Június 11-14 között egyetemi fesztiválon voltam, ahol előfordult a közös pohár, üveg használat, közös cigeretta szívása, illetve az egyik meleg csoporttársam szájonpuszilt. A fesztivál ideje alatt bedurrant a jobb alsó bölcsességfogam, nem vérzett, csak fájt, a fogam igazábol a legutolsó milimétereket nőtte ki, és egy picike ínydarabkát "nyomott" a fog hátra. Tudom, hogy a nyálban maga a vírus nincs jelen, csak az ellenanyag (a nyálteszt is csak az ellananyagot nézi) illetve, hogy a fertőzéshez kellő mennyiségű vírus is kell, no meg egy nyílt seb a szájban, ami vérzik. Továbbá a vírus maga gazdaszervezeten kívül nem életképes. Én mégis aggódom, és szeretnék megnyugodni egy negatív teszteredménnyel a kezemben. A kérdesem tehát, hogy júniús 14-től számítva mennyi időnek kell eltenie, hogy biztos eredményt adjon az ELISA teszt? 2-3 hét közötti, kb 18 napos (akkor szeretnék elmenni teszteltetni) várakozási idő az Ön véleménye szerint elengendő? Megtisztelő válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel, Anna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza HIV teszt témában

Tisztelt Kérdező!

Ez a teszt 18 nap után már megbízható eredményt ad.

Ugyanakkor a fent leírt módokon biztosan nem fertőződhetett meg.

Tisztelettel:

Kérdés: 2015. június 19., 12:38; Megválaszolva: 2015. június 22., 20:32
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Lehet poszt-COVID?
Nemi herpesz
Elég-e a koronavírus elleni...
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció