Hozzátáplálás téma

A rettegett hozzátáplálás, avagy hogyan és miért érdemes jól csinálni

WEBBeteg - Lőrincz-Erdélyi Krisztina, pszichológus - 2022-06-16 04:36
Az evés létszükséglet, de az életben maradáson túl számos egyéb funkciója is van. Egészségünk megőrzése szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy milyen ételeket fogyasztunk, egy ország konyhája pedig meghatározó lehet a nemzeti identitás, illetve a kultúra szempontjából is.

Amikor nincs elég anyatej - Melyik tápszer az ideális?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2022-05-07 07:33
Egy újszülött táplálására a legideálisabb az anyatej. Azonban sok esetben előfordul, hogy - különböző okok miatt - a szoptatás nem megvalósítható, és arra sincs lehetőség, hogy a baba édesanyjának lefejt tejét kapja. Ilyen esetekben kerülnek előtérbe a tápszerek, melyeknek köszönhetően a kicsik szoptatott kortársaikhoz képest gyakorlatilag szinte semmiféle hátrányt nem szenvednek.

Mikor és milyen ételekkel kezdjük a hozzátáplálást?

WEBBeteg összeállítás - Dr. Polgár Marianne, gyermekgyógyász, gasztroenterológus - 2021-10-09 08:42
Táplálkozás
Gyermekünk fejlődésének egyik meghatározó pillanata, amikor az anyatej mellett új ízekkel ismerkedhet meg. A két legfontosabb kérdés, hogy mikor és milyen élelmiszerekkel kezdjük meg a hozzátáplálást.

Hozzátáplálási kisokos

Budai Allergiaközpont - Dr. Polgár Marianne, gyermekgyógyász, gasztroenterológus - 2016-10-02 14:51
Dr. Polgár Marianne, gyermek gasztroenterológus válaszai a leggyakrabban felmerülő kérdésekre.

Hogyan kerülhetjük el, hogy gyermekünk ételallergiás legyen?

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet - 2016-07-11 14:55
6 hónapos korig, ha van rá lehetőség, a kizárólagos anyatejes táplálás javasolt, az Európai Gyermek Táplálkozástudományi Társaság (ESPN) 2009-es ajánlása szerint. Az elválasztást az indokolja, hogy az anyatej, ill. anyatej helyettesítő tápszerek önmagukban nem elégítik ki a csecsemő energia- és tápanyag-, elsősorban vas- és vitamin szükségletét.

Útmutató a csecsemő és kisgyermekkori ételallergiákhoz

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2014-07-02 14:37
A táplálékkal szembeni allergiát az esetek 90 százalékában 4 éves korra a gyermekek kinövik. Az addig tartó folyamatról, az első tünetekről, ekcémáról, hasfájásról, vizsgálatokról és diétáról dr. Polgár Marianne gyermek gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa számol be részletesen.

Első 1000 nap program - Minden gyermeknek joga van az egészséges felnőttkorhoz

Magyar Primer Prevenció Orvos Egyesület - 2014-03-19 13:21
Orvosszakmai és civil szervezetek közös szándéknyilatkozatot írtak alá tegnap, elindítva ezzel az Első 1000 nap programot, amely a Magyarországon legfontosabb népegészségügyi problémák megelőzését tűzte ki célul. Dr. Takács István elmondta: a gyermek egész további életét meghatározó fejlődésen megy keresztül a fogantatástól számított első 1000 napban.

Mit egyen és mit igyon a csecsemő?

Mag. Ingeborg Hanreich - 2013-06-30 09:41
A szoptatás mellett a csecsemő 6 hónapos kora körül javasolt a hozzátáplálás és a gluténtartalmú ételek bevezetése. Mikor, mit és hogyan igyon - egyen a baba: praktikus tanácsok a szülőknek.

Anyatejes táplálás régen és ma

Orvostkeresek Egészségmagazin - Dr. Hidvégi Edit, tüdőgyógyász, gyermektüdőgyógyász - 2011-08-06 00:07
A szoptatás egyszerű, kényelmes és biztonságos, az anyatejben a kicsi fejlődéséhez szükséges összes tápanyag megtalálható. Hazánkban ma mégis minden ötödik hat hónapnál fiatalabb gyermek kap az anyatejen kívül más táplálékot is.