• Probléma a hozzátáplálásban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Nő!

        Kisfiam 5 hónapos múlt, amikor betöltötte  a 4 hónapot, elkezdtem ismertetni az új ízekkel: almalé, alma, banán, sütőtökpüré, répa, krumpli. Mindezeket csak kóstolatás szintjén, egyébként anyatejet eszik. A főtt répát és krumlit láthatóan undorral fogadta, nem is erőltettem. Múlt hét kedden almát-krumplit főztem neki, pár kanállal evett belőle, láttam, hogy nem igazán ízlik neki. Kicsit később anyatejet evett, majd alvás közben kihányta a főzeléket és a tejet is, majd a következő étkezést(anyatejet) is kihányta. A gyermekorvosunk szerint vírusfertőzés. Ezt követően két napig csak anyatejet kapott. Nem volt semmi problémája. Pénteken kis banánt kapott. Ezt élvezettel fogadta. Később ismét anyatejet evett és ahogy az étkezést befejezte, rögtön ki is hányta, majd utána még kétszer hányt, és láthatóan kiszáradt. Rohantunk a kórházba, szintén vírusfertőzésre gyanakodtak, mondván ennek a szezonja van. Az éjszakát ott töltöttük, de láthatóan semmi baja nem volt. Az ügyeletes doktornő hazaengedett és ő már hozzátette, hogy nem zárkózik el az elől, hogy mindezt a hozzátáplálás váltotta ki belőle. Így most csak anyatejet kap. Hozzátenném, hogy a baba mindig is jóétvágyú volt, azért kezdtem volna el a hozzátáplálást, mert éreztem, hogy kevesebb a tejem. Szeretném megkérdezni, hogy Önnek mi erről a véleménye és a továbbiakban mit tegyek. Köszönettel: Krisztina

        WEBBeteg szakértő válasza a csecsemőtáplálás témában

        Kedves Kérdező!

        Hozzátáplálás ritkán szokott hányást kiváltani egy babából, azt is úgy, hogy esetleg nem ízlik neki kihányja, de ha később csak anyatejet kap azt már nem hányja ki. Én inkább vírusfertőzésre gondolnék a leírtak alapján. Az étkezés terén meg lehet próbálni a tejpépeket, hypoallergén változat receptre felíratható. Az ételek bevezetésénél én egyenlőre a gyümölcsöket javasolnám és óvatosan.


        Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Pintér Olivér
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-10 22:27:25; Megválaszolva: 2010. február 10., 22:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: