Higany téma

Higany a halakban? - Kutatás

MTI

A halfogyasztásnak a szívre gyakorolt jótékony hatása nagyobb súllyal esik a latba, mint az esetleges higany-felhalmozódás kockázata - hangsúlyozzák svéd kutatók az American Journal of Clinical Nutrition című szaklapban publikált tanulmányukban.

Mennyi higany van a halakban?

Medipress

A magas higanytartalom egészségügyi kockázatot jelent, mely veszély kifejezettebb sós vízi (tengerből és óceánból származó) halak fogyasztása esetén.

Autizmus és a vérben lévő higany - nincs kapcsolat?

Független Hírügynökség

A Kaliforniai Egyetem davisi részlegének kutatói 452 kisgyereket vizsgáltak, életkoruk 2 és 5 év között volt. A gyerekekből 249 volt diagnosztizált autista, 60-nál volt valamilyen fejlődési rendellenesség, például Down-kór, 143 pedig normálisan fejlődött.

Az amalgám fogtömés egészségre gyakorolt hatása - új kutatás

MTI

Biztonságos a higanyt is tartalmazó fogászati amalgám a páciensek számára az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságának (FDA) kedden kibocsátott állásfoglalása szerint.

Marad a higanyos lázmérő és fogtömés?

Független Hírügynökség

Hiába szüntetik meg a higanyos lázmérők, vérnyomásmérők gyártását és forgalmazását április 3-tól. Magyarországon, az eszközök cseréjét ugyanis nem kötik határidőhöz, tehát otthon és a kórházakban lehet használni ezeket - írja a Népszava

eltörött higanyos lázmérő

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea

Tegnap elott sajnos sikerült eltörnöm egy régi, higanyos lázmérőt, összeporszívóztam, mint utólag rájöttem ez hiba volt.viszont szelloztettem utana egesz nap. Lehet ettől mérgezést kapni? A tünetek mennyi idő után jelebnek meg?

higanymérgezés

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mennyi idő elteltével - tünetek megjelenése előtt, akár az esetet követő 24 órán belül is- mutatható ki a vizeletből esetleges higanymérgezés? Válaszát előre is köszönöm! T

Higany allergia

Orvos valaszol - Dr. Gál Mónika

Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy miben vagy mikben lehet higany, tusfürdő, vegyszer, étel stb. Ma voltam bőrgyógyászaton, allergia tesztet végeztek és kiderült a higany az amely gondot okoz. Az orr