• összetört higanyos hőmérő, mérgezés?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktornő! Előző este történt egy otthoni baleset, miközben a régi higanyos hőmérőt ráztam, sajnos kicsúszott a fejem felett a falnak csapódott, összetört. Nem tudtam mi a helyes cselekvés, puszta kézzel megfogtam, az összetört üvegdarabokat és visszatettem a műanyagtokjában. De ezekben már higanycseppeket nem láttam. Majd ahová esett, ott D.mestos-os vízzel háromszor felmostam. (Mind a felmosás eszközei, mind a hőmérő darabjai már ki lettek ürítve. Hiába néztem a szobába nem találtam nyomát a higanycseppeknek. Ugyanakkor aggasztó dolgokat olvastam sajnos azóta a neten a higany mérgező hatásáról. Aznap este nem is aludtam a szobámba és az ablakot is nyitva hagytam résnyire estére. Mennyire veszélyes ott aludnom ezt követően? AZóta nagyon ideges vagyok. Van-e teendőm még? Azt tudja 2016 májusában kétoldali tüdőembóliám volt, emiatt véralvadásgátló kezelésben részesülök. Köszönöm válaszát

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a összetört hőmérő témában

        Kedves Kérdező! A hőmérőből esetleg kigurult higanycseppek összeseperhetők, összetapadt állapotban könnyebb teljesen eltávolítani, de veszélyes hulladékként kell kezelni. Nem valószínű, hogy az Ön szervezetébe higany került volna. Még egyszer nézzen körül. hátha a padló résekben, vagy a töréstől távolabb eső helyen megtalálja a jellegzetes kis higanygolyócskákat, egy papírdarabra fel tudja seperni.Úgy tudom, a patikák átvesznek veszélyes hulladékokat. Járjon utána. Minden jót kívánok. üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. január 23., 08:37; Megválaszolva: 2019. január 24., 09:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: