Higanymérgezés?

Tisztelt Doktor úr/nő! Egy hónapja már, hogy eltörött kezemben egy higanyos lázmérő. A helységben kellett tartózkodnom még egy órán át, de gyorsa levegőztettem. Nem tulajdonítottam nagy jelentőséget az ügynek, így visszagondolva azonban nem tudom, érintkezett e a bőrömmel a higany. Lehet ezt egyáltalán érezni? Akkor annyira megijedtem, hogy egyből ledobtam a kezemből. Úgy jutott eszembe újból a probléma, hogy azt érzem, ritkul a hajam, mintha foltokban kevesebb lenne. Erre próbáltam választ találni, amikor megtudtam, a higanymérgezés okozhat hajhullást. Ezen kívül az utóbbi pár hétben nagyon gyengének érzem magam, szédülök, bizonytalannak érzem a járásom is. Egy hónapja intenzív diétán vagyok, így eddig ezt is annak tudtam be. A kérdésem tehát az lenne, hogy lehet-e higanymérgezésem, annak ellenére, hogy 2 hete készült egy teljes vérképem, amin nem találtak semmiféle eltérést. Ha fenn áll a veszélye akkor pedig mi a további teendő? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza higany témában

Kedves Kérdező!

Egyszeri ilyen alkalom nem hiszem, hogy mérgezést okozna. A hajhullás oka inkább egyéb okkal hozható összefüggésbe.

Kérdés: 2011. március 02., 11:39; Megválaszolva: 2011. március 04., 11:10
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
Elváltozás a combon mitől?
Tisztelt Doktor! Egyik napról a másikra arra lettem figyelmes, hogy eldeformálódott a bal combom. Egy mélyedés van benne, mintha lyuk lenne, vagy egy...
Csípőtörés
lábsérülés
Lább forrázás
Nyakcsigolyatörés