• Higany témájú cikkek

    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Vajda Orsolya, háziorvos
    Hogyan következhet be krónikus higanymérgezés, és mik a jelei? Vannak kezelési lehetőségek?
    WEBBeteg - Dr. Deli Tamás, szülész-nőgyógyász
    Kismama vagyok, tegnap voltam fogorvosnál, aki az amalgám tömésem cseréjét javasolta most a babavárás időszakában. Nem veszélyes ez? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    healzz.com
    Egyre többen cseréltetik ki régi amalgám-töméseiket, sőt, állami rendeléseken szinte már nem is találkozhatunk ezzel a tömőanyaggal. Ugyanakkor tény, hogy az amalgám megjelenése óta sem készült még egy ilyen tartós anyag, amely ilyen hosszú távon jelent megoldást a lyukas fogak kezelésére.
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    Az amalgám összetevői közül a legnagyobb vitákat kétség kívül a higany alkalmazása váltotta és váltja ki napjainkban is. Egyes elméletek szerint a higany folyamatosan oldódik a tömésekből, így akár évekkel később is jelentkezhetnek a higanymérgezés tünetei.
    WEBBeteg
    "Fogtömés közben egy darab amalgám letört, és még nem teljesen kemény állapotában lenyeltem. Túl későn szóltam a fogorvosnak, így meghánytatni nem tudtak. Szeretném megtudni, hogy bajt okoz-e, hiszen a higany milyen mérgező? Jól teszem-e, ha engedem az ingyenes amalgámtömést, vagy sokkal egészségesebb-e a porcelántömés?" A WEBBeteg Orvos válaszol rovatából.
    Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea
    Tegnap elott sajnos sikerült eltörnöm egy régi, higanyos lázmérőt, összeporszívóztam, mint utólag rájöttem ez hiba volt.viszont szelloztettem utana egesz nap. Lehet ettől mérgezést kapni? A tünetek mennyi idő után jelebnek meg?
    Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós
    Kedvesb DR! Öntől fel teszek néhány kerdésţa higannyal kapcsolatban és annak élet tani hatásaira. 1. A higany mérgező-e abban az esetben hogyha fizika órán csinált csoportos mérési jegyző könyv készítése során egy higany...
    Orvos valaszol - Dr. Gál Mónika
    Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy miben vagy mikben lehet higany, tusfürdő, vegyszer, étel stb. Ma voltam bőrgyógyászaton, allergia tesztet végeztek és kiderült a higany az amely...