Hepatitis B téma

Véradási szabályok és tippek

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2021.11.27. 09:33
Véradás
Az ország betegeinek gyógyulását sok esetben különböző vérkészítmények segítik, melyek élő emberektől származnak: a véradóktól. Azonban sok közkeletű tévedés és félreértés kering a köztudatban a véradás menetéről, melyet most tisztázunk!

Májrák: a betegség és tünetei

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2021.11.25. 14:33
Májrák
Anatómiai helyzete miatt más szervek daganatai gyakran okoznak áttétet a májban. Sok esetben épp ez okoz először tüneteket, ami a beteget orvoshoz viszi, majd a részletes kivizsgálás során derül fény az elsődleges daganatra.

Hepatitis B

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos - 2019.10.27. 09:33
Hepatitis
A hepatitis B a világ egyik legelterjedtebb fertőző megbetegedése: a Föld népességének mintegy 20-30 százalékában kimutatható, hogy élete során hepatitis B-fertőzésen esett át.

Májgyulladás - Okok, tünetek és kezelés

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2019.06.19. 16:03
Hepatitis
Májgyulladást (hepatitis) okozhatnak vírusok, autoimmun betegség, alkohol, bizonyos gyógyszerek és méreganyagok. Világszerte a vírusos májgyulladás a leggyakoribb. A betegségnek van akut és krónikus formája.

A csendes gyilkos hepatitis B

Budai Oltóközpont - Dr. Béres Zsuzsanna - 2018.06.29. 16:55
Ki védi meg a 33 év feletti (még oltatlan), szexuálisan aktív lakosságot? Becslések szerint 2 milliárd emberről mondható el, hogy fertőződött a Hepatitis B vírussal: ebből körülbelül 350 millió esetben ez a találkozás a vírus szempontjából annyira jól sikerült, hogy az emberi szervezet lakója tudott maradni - ők az úgynevezett krónikus hordozók, akik a betegség átadásában kulcsszerepet töltenek be.

A májrák típusai és gyógyítása

WEBBeteg - Dr. Molnár Katalin, onkoradiológus - 2018.03.07. 20:09
A májrák világszerte a daganatos elhalálozás egyik fő oka. Alapvetően két típusra osztható: a primer és a szekunder altípusokra. A megfelelő kezelés kiválasztásához elengedhetetlen a daganat jellegének meghatározása.

A hepatitis D-fertőzés okai, tünetei, kezelése és megelőzése

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2018.02.02. 11:25
A hepatitis D a máj hepatitis D-vírusfertőzés által okozott gyulladását jelenti. A fertőzés károsítja a májsejteket és megzavarja a szerv működését. A hepatitis D vírus (HDV) akkor tudja megfertőzni a szervezetet, ha egyidejűleg vagy korábban az egyén hepatitis B vírussal (HBV) is megfertőződik/megfertőződött. A hepatitis D vírus ugyanis csak a B vírus segítségével képes szaporodni, annak fehérjeburkában megbújva.

Hepatitis ABC

VM.komm kommunikációs Tanácsadó Iroda - 2017.08.02. 07:38
Tévhit, hogy a hepatitis-fertőzések csak a távoli egzotikus utazásokra vállalkozókat fenyegetnék csupán. A becslések szerint a Földközi-tenger kagylóinak akár 40 százaléka is hepatitis A vírussal fertőzött lehet, tehát akár már Olaszországban vagy Horvátországban is nem kívánt kapcsolatba kerülhetünk e kórral, sőt több típusa hazánkban is elterjedt.

Hepatitis B-fertőzés és a szoptatás

WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos - 2016.10.25. 13:11
A világ egyik legelterjedtebb fertőző megbetegedése, a hepatitis B akár várandós édesanyákat is megtámadhat. Ebben az esetben méhükben hordott gyermekük is veszélyeztetett, azonban megfelelő védőoltással és orvosi közbeavatkozással a súlyosabb következmények elkerülhetőek.

Nem egzotikus betegség a fertőző májgyulladás

PR-ego Kommunikációs Ügynökség - 2016.07.27. 13:11
Mintegy 1000 regisztrált beteg, 2 éttermi eredetű járvány, 1 haláleset: ez a Hepatitis A-fertőzések 2015-ös hazai mérlege. A WHO szerint a Hepatitis A vírus szempontjából Magyarország a közepesen fertőzött országok közé tartozik; Borsodban és Zalában fokozott a fertőzésveszély.
A hepatitis B-vírus által fertőzött személyeknél, kétszer nagyobb valószínűséggel alakul ki a nyirokrendszerből kiinduló egyik rosszindulatú daganatféleség, az úgynevezett non-Hodgkin-limfóma (NHL) - derítették ki amerikai és dél-koreai kutatók.
A hepatitises betegek diszkriminációjáról, a betegség kezelésének jelenéről és előfordulásának gyakoriságáról is hallhattak előadást az érdeklődők a hepatitis világnapján rendezett konferencián Budapesten.

Hepatitis B miatt hal ki egy törzs?

Független Hírügynökség - 2009.12.02. 11:26
Egy kandosi ápolónő, Gianina Lucana közlése szerint, a hepatitis B az 1990-es években bukkant fel a törzsben, amikor az Occidental Petroleum olajcég, feltárást kezdett a dzsungelben a népcsoport élőhelyén.
A hepatitis B igen sok problémát okoz, egy életre szólóan megnyomoríthatja akit megtámad, de tizedik halálokként sokaknak az életére tör. Fertőzőbb, mint az AIDS okozója, a HIV vírus, és a megfertőzöttek 10 százalékánál krónikus állapotot idéz elő májrákot, májzsugort okozva.

Hepatitis B - Már 13 éves korban kötelező a védőoltás

Független Hírügynökség - 2009.03.24. 06:32
14 év helyett már 13 éves korban kötelező lesz a Hepatitis B elleni védőoltást beadatni - a többi között erről rendelkezik az egészségügyi miniszter abban a módosításban, amely hétfőn került ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapjára.

Az utazók nem számolnak az kockázatokkal

Független Hírügynökség - 2008.05.29. 13:38
A magyar utazók 80 százaléka soha semmilyen módon nem készült egészségügyi szempontból nyaralásaira, nem kért semmilyen védőoltást, sem gyógyszert - ez derül ki egy 2007-es felméréséből.

Hepa b hordozó

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2013.06.30. 18:10
Tisztelt webbeteg! Április végén lett sárga a volt barátnőm és utána, derült ki a hetekkel a vizsgálatok után, hogy Hepatitis B fertözött lett. Nekem is megnézték a májfunkciómat akkor és nem mutatott kiemelkedő értéket egyedül a GPT volt 43,de azt m

Hepatítis b

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó - 2013.01.31. 20:19
Kedves Doktor nő/úr! A kérdésem a következő lenne lehetséges -e az, hogy valakit, akit hepatítis gyanújával szűrésre küldenek és pozitív a hepatits b, lehetséges-e, hogy azért lett pozitív, mert a megkapta a védőoltást, ami kötelező volt és eset

Hepatitisz b

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea - 2012.05.07. 23:20
Tisztelt Doktono! hepatitisz be antigen nonreactive es Hepatitisz Be antidoby reactive. Mit jelent ez pontosan vege a fertozesnek es van vedettseg? Koszonom valaszat. Tisztelettel: Rozi

Hepatitis?

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea - 2012.04.24. 13:34
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Hepatitisszűrésre küldött a háziorvos emelkedett májenzimértékek miatt. GOT: 76 U/L (5-40), GPT: 300 U/L (4-38), Gamma-Gt: 99 U/L (5-50). Ezen kívül a vérsejtsüllyedés volt emelkedett: 14 mm/Ó (6-11), és egy picit alacsonyab

Hepatitis B oltás

Orvos valaszol - Dr. Rákóczi Éva - 2012.03.13. 16:02
A kérdésem a következő: Nem tudom, hogy a lányom gyerekkorába kapott-e hepatitis B oltást, most viszont szüksége lenne rá, mivel ápolónő képzőbe fog járni. Okoz-e valamilyen problémát, ha már kapott és most ismét kapni fog?

Hepatitisz B gyógyitása!

Orvos valaszol - Dr. Rákóczi Éva - 2012.02.02. 21:22
Szeretném megkérdezni, hogy HepatitiszB fertőzésem volt orvosom szerint még mindig hordozó vagyok, de nem fertőző. Aztmondta az előző orvosom, hogy vegyem úgy, mintha eggy sárgaságom lettvolna és észresem vettem. Ez volt 20 éve. Azóta is jártam évent

Hepatits B

Orvos valaszol - Dr. Rákóczi Éva - 2010.08.07. 18:17
Üdvözlöm! A férjemnek kiderült, hogy hepatits B-s májgyulladása van. Rosszul lett, vérvétel után, derül ki, hogy mi is a baj. Utánaolvastam az interneten, azt írják, hogy szexuális úton és vérrel terjed csak. Elképzelhető, hogy nem szexuális út

Anti-HBs értéke

Orvos valaszol - Dr. Pintér Olivér - 2010.03.20. 07:29
Tisztelt Doktornő! Szeretném a segítségét kérni. Hepatitis B és C antititer vizsgálatot végeztek, melynek az értékei az alábbiak lettek: Hepatitis B vírus surface Ag kimutatás ELISA BioRad) negatív Hepatitis B vírus anti-Hbs kimutatás Liaison (Dia